Crystal Cable introduceert The Absolute Dream

Crystal Cable zal op de High End Show in Munchen ‘s werelds eerste volledig monokristallen kabel introduceren: ‘The Absolute Dream’ genaamd.

Het is de eerste kabel die met monokristallen is opgebouwd, niet alleen de kern maar ook de mantel. De afschermingen zijn van verzilverd monokristal koper en (de tweede) van verguld monokristal zilver. Deze afscherming is overtrokken met een transparante mantel waardoor de kabel een zeer bijzonder voorkomen heeft, zonder de Crystal Cable identiteit te verliezen.

In totaal worden vier van deze coaxen tot één kabel getwist door middel van een speciaal voor Crystal Cable ontworpen en gebouwde machine. Hiermee kan de theoretisch optimale hoek van 45 graden tussen de aders worden bereikt zonder spanning op het metaal te zetten. Twee van de coaxen worden gebruikt voor het audiosignaal waardoor de signaal-ruisverhouding nog verder wordt verbeterd en de microvervorming tot nog lagere waarden kan worden gebracht. De twee andere aders zijn geschakeld volgens de gepatenteerde Crystal Cable The Bridge opzet. Hierdoor wordt vervorming nog verder teruggebracht en worden lekstromen geneutraliseerd. Een ultra high-speed filter op 20 GHz voorkomt dat versterkerschakelingen de fout in kunnen gaan.

Crystal Cable Absolute Dream kabels zijn voorzien van speciaal voor Crystal Cable ontworpen Furutech Carbon connectoren. De nieuw ontwikkelde barrels worden met een laser voorzien van serienummers. Crystal Cable plaatst de Absolute Dream boven de Dreamline serie. Interlink, luidsprekerkabel en netsnoeren zijn direct na High-End München leverbaar, USB en FireWire kabels komen later dit jaar.

Bekijk de website van Crystal Cable voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE