Muzikale sessies

Gastauteur | 05 april 2012 | Dynaco

Om nog eens te laten horen hoe subtiel dit systeem presteert draait onze gastheer de compositie Isobel van de Yuri Honing CD Alive. `Hee, dat lijkt wel bij de buren vandaan te komen.` roepen we vrijwel tegelijkertijd uit. Zo ruimtelijk en breed is de weergave van dit systeem. De versterker is op verzoek te verkrijgen met een ingebouwde MM/MC phonotrap en ook die wil vinylliefhebber Rick natuurlijk graag laten horen.

Hij draait daartoe zoal de welbekende LP Couldn`t Stand the Weather van Stevie Ray Vaughan. De CD-versie - uit de begindagen van het CD-medium! - is in hifikringen letterlijk grijs gedraaid. Die beroemde plaat is sinds kort verkrijgbaar als dubbel-LP, geheel ge-remastered en met 11 bonustracks die voorheen alleen op de CD-heruitgave te krijgen waren. Op hoogwaardig 180 grams vinyl uiteraard. Nou waren er van het origineel uit 1984 ook al uitstekende persingen in omloop maar deze nieuwe uitgave is werkelijk een must voor de LP-draaier. En dan natuurlijk voor dat onverwoestbare gitaarspel in Tin Pan Alley, alle zinderende negen minuten en twaalf seconden lang...

Nog niet genoemd maar wel van het grootste belang, de afwerking. Dynaudio levert al haar luidsprekers louter in echt houtfineer. De Contour serie is te krijgen in vier tinten hout maar ook in hoogglans helder, wit of zwart pianolak. De voeten zijn een optie maar voor een klankresultaat zoals hier beschreven onontbeerlijk. Het betreft de Stand 4 die zeer rigide vast onder aan de luidspreker geschroefd wordt waardoor speaker en stand een onlosmakelijk en, heel belangrijk, trillingvrij geheel vormen. De speakers kosten €2950 voor de set en de stands €345 voor een paar.

De standaards zijn in twee afwerkingen te krijgen zilver en zwart. De versterker Unico Secondo en CD-speler Unico CDE kosten respectievelijk €2300 en €2850. Beide zijn verkrijgbaar in zilver en tegen meerprijs van €100 in zwart. De uitbreiding met een phono-module kost €170 indien die gelijk wordt besteld en €220 als het achteraf wordt ingebouwd. Uiteraard is dit prachtsysteem nog op allerlei manieren verfijnd met de juiste pluggen, bekabeling en lichtnetfilters maar voor info daarover dien je onverwijld contact op te nemen met onderstaand adres.

 

Deel 1 - Cyrus & Dynaydio
Deel 2 - Eerste hulp bij MP3

Hifi Solutions

Muiderstraat 13-17
1011 PZ Amsterdam
Tel. 020-6232183 of 020-6128647
Website / Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE