REVIEWHarbeth

Aandacht voor detail

Ze hebben aandacht voor detail, daar in Lindfield. Het nieuwe wisselfilter had aardig wat voeten in aarde (ook daarvan zijn podcasts te vinden op de Harbeth site) en het is een joekel geworden die vrijwel de gehele achterwand beslaat.


Foto: Kilian Bakker

De gevoeligheid resulteert dan ook in een niet al te grote geluidsdruk van 83.5 dB bij 1 Watt aansturing (gemeten op 1 meter afstand) maar het uiterst vriendelijke impedantieverloop maakt de P3ESR licht aanstuurbaar. Versterkers vanaf 15 Watt RMS kunnen worden ingezet. Goed nieuws voor QUAD II eigenaren. De P3ESR meet 30.6 bij 19.9 bij 20.2 centimeter (HXBXD) en weegt een substantiële 6.3 kilo. Kersen, zwart essen, esdoorn (maple) en rozehout zijn de huidige houttypen waarmee Harbeth de ESR versiert. Met SuperGrille of naakt kan beide; bedoekt werd (zoals gewoonlijk bij Harbeth) als fractioneel vriendelijker en meer coherent ervaren.


Foto: Kilian Bakker

De ESR is kritischer qua opstelling dan zijn voorganger, met name wat betreft de hoog/midden energiebalans. Dat betekent dat de optimale toe-in al millimeterend moet worden gevonden. Het houdt een mens van de straat.

MERK

EDITORS' CHOICE