REVIEWMarantz

Groovy baby, yeah

Kilian Bakker | 24 december 2008 | Marantz

Het nieuwe Marantz chassis voelt solide aan maar het is jammer dat men de kap niet heeft gedempt. Mischien dat Marantz dat in het vervolg wel zal doen want de eerder besproken CD5003 had een dempings-blokje op de klembrug van zijn lademechanisme. De fraai ogende SA7003 heeft een centraal geplaatst loopwerk met daaronder het display wat kan worden gedimd. Zes bedieningstoetsen, een hoofdtelefoonuitgang met volumeregeling en een aan/standby toets maken het minimalistische front af. Het lademechanisme beweegt op soepele en beheerste wijze, wat voor `proud ownership` zorgt.

Marantz SA7003 (SA) CD-speler

Nog opmerkelijker dan de prettige werking is de aanblik van de geopende ZYLON lade want die is maar liefst bruin van kleur (groovy baby, yeah!). Aan de achterzijde bevinden zich de ver uit elkaar geplaatste Cinchbussen van de analoge uitgang, de uitschakelbare Remote-link bussen, de digitale uitgang die in S/P-DIF en Toslink is uitgevoerd en een tweepolige IEC aansluiting. Dat laatste geeft de tweakende audiofiel de mogelijkheid om een betere lichtnetkabel toe te passen. De digitale uitgang biedt overigens alleen signaal voor CD-weergave of de PCM-laag van een hybride SACD.

Marantz SA7003 (SA) CD-speler

De SA7003 wordt geleverd met de nieuwe Marantz afstandbediening, een uit de kluiten gewassen multitalige handleiding, een lichtnetkabel en een Stereo signaaltouwtje. Laatstgenoemde kan men in de doos laten want deze speler verdient beter. Hij meet 10,7 bij 44 bij 34 (HXBXD), weegt 5,9 kilo en is leverbaar in zwart of `silver-gold`.

MERK

EDITORS' CHOICE