REVIEWMarantz

Nog meer indrukken

Kilian Bakker | 24 december 2008 | Marantz

Van de Billy Bragg CD Mr. Love And Justice werd de track I Almost Killed You beluisterd. De flamenco-stijl handklappen werden mooi los afgebeeld, met natuurlijk klinkende smakken (geen dunne, piekerige petsen). Billy Bragg`s zang kwam zeer direct, zelfs confronterend over waarbij de pittige sibillance goed onder controle bleef. De elektrische gitaar (met de Reverb op maximaal) werd heel knap vertolkt, met een overtuigende rauwheid bij de aanzetten en een praktisch gorgelend klinkende uitsterving. Deze track kan bij sommige CD-spelers te fel of zelfs rommelig gaan klinken. De SA7003 hield het overzicht en de flow in stand en bewees dat hij goed met complexe klankstructuren kan omspringen.

Marantz SA7003 (SA) CD-speler 

Ook energieke Jazz-sessies kwamen goed uit de verf zoals track 3 van de Bassface Swing Trio Plays Gerschwin (Stockfisch SACD). Bij de prachtige snare-drum intro kwamen zowel het trommelvel als de veren heel duidelijk naar voren. Het uptempo pianospel was tonaal fraai maar kwam net iets aan articulatie tekort terwijl bij de staande bas het plukspel op plastische wijze naar voren kwam. Tijdens de drum solo was elke tik, klak en stomp boeiend om naar te luisteren; deze betaalbare SACD-speler weet wel hoe hij percussie op meeslepende wijze moet weergeven. Bij verschillende SACD`s stelde de SA7003 een goede dynamische vrijheid ten toon waarbij de ruimtelijke afbeelding royaler was dan met CD`s.

Bij het wisselen van een mooie SACD voor een mooie CD was er echter geen sprake van auditieve ontwenning. Hij stelde zelden teleur en alhoewel dat als een sober compliment klinkt, is het in feite een grote pluim want menig betaalbare multitasking speler heeft moeite met het gelijkwaardig behandelen van verschillende schijfformaten. Er werden ook SHM-CD`s beluisterd, zoals The Best Of John Renbourn. Bij de solo-gitaar track The Wildest Pig In Captivity kwamen de harde plukken (en slagen) op de snaren zowel flink impulsief als soepel over, met een tonaal rijke klank.

MERK

EDITORS' CHOICE