REVIEWMarantz

Luisteren

Kilian Bakker | 24 december 2008 | Marantz

De SA7003 bleek tamelijk gevoelig te zijn voor lichtnetfase (met de juiste poling was de weergave overduidelijk beter), iets om rekening mee te houden bij een uitleen of demo. Dit is een SACD-speler dus werden er vele SACD`s gedraaid, zoals The Paperboys Live At The Stockfisch Studio waarvan de track Comfort And Kind werd beluisterd. De zang van Tom Landa werd met een opvallende rust en goede muzikale betrokkenheid gepresenteerd terwijl de fluit en de fiddle beide een tonaal rijke klank meekregen. De slagen op de grote trom kwamen op royale en krachtige wijze naar voren terwijl de harmoniëring van de samenzang goed uit de verf kwam. Ontspannenheid is het sleutelwoord bij de presentatie van deze speler. De weergave met de SA7003 als bron was luistercomfort pur sang, geen mega-strakke of overanalytische weergave maar juist een speler om mee tot rust te komen. Die rust staat overigens niet in de weg van dynamiek of impact want deze speler weet best raad met energie.

Marantz SA7003 (SA) CD-speler

Van de Rebecca Pidgeon SACD The Raven (Remastered) werd de track You Got Me beluisterd. De akoestische lead-gitaar kwam met flink expressief en krachtig grommende bassnaren naar voren terwijl de solo van de tweede gitarist lekker soepel klonk. Rebecca Pidgeon`s zang was in één woord verleidelijk. In ons systeem werd deze muziek niet eerder op dusdanig meeslepende wijze gepresenteerd door een sub-750 Euro (SA)CD-speler.

De Ben Harper CD Fight For Your Mind verdween in de ZYLON lade waarna de track Excuse Me Mister werd beluisterd. De intro, met gitaar en drum kreeg een opvallend solide presentatie mee terwijl Ben Harper`s zang (door een antieke microfoon) ontspannen over kwam, met een goed uitgelichte ademhaling. Het geheel kreeg een levendige en stevige presentatie mee (met name in het laag). De instrumenten kwamen niet met een al te duidelijke scheiding naar voren maar er was wel sprake van een vrije ruimtelijke afbeelding.

MERK

EDITORS' CHOICE