REVIEWPrimare

De Opstelling

René van Es | 30 juni 2005 | Primare

De ProLogue 2 heeft in twee sets staan draaien. Set één heeft als bron een Marantz CD63SE met Trichord Clock 2. Werkend als loopwerk is de speler verbonden met een Musical Fidelity X-Dac V3 via een Canare kabel. Een Chord Chameleon Silver Plus interlink gaat de PL2 in, een set Chord Odyssey luidsprekerkabel de versterker uit naar Impulse IMP monitors op Alphason Aragon AG60-s stands. Stroomvoorziening met behulp van Supra LoRad kabels en een Supra verdeelblok.

PrimaLuna ProLogue Two (c) Xingo

Set twee is een stuk uitgebreider, alleen al qua stroomvoorziening, waar achter elkaar een Kemp Elektroniks Balanced Isolator Source en een Kemp Powersource staan. Met Kemp stroomkabels. Belangrijk component is een Crystal Cable Power Reference netsnoer aan de PL2. Bronnen vormen een Marantz SA8400 SA-CD speler met Van Medevoort modificatie en een Teac/Monarchy Audio/Assemblage/ Apogee CD combinatie. De Apogee d/a converter XLR uitgangen zijn ditmaal voorzien van een XLR-cinch verloopje. Interlinks Crystal Cable Connect, luidsprekerkabels Crystal Cable Speak Reference. Luidsprekers in deze set een paar Focal-JMlab Electra 927 Be.

Om de beeldvorming compleet te maken, in beide sets is gebruik gemaakt van de 4 Ohm tap op de PL2 en slecht incidenteel van de 8 Ohm tap. Waar de 8 Ohm tap gebruikt is, staat dat specifiek in de tekst aangegeven. In set één staat normaal een Van Medevoort MA240 klasse D versterker met UcD techniek, in set twee een transistor Marsh Sound Design P2000b voorversterker en A200s eindversterker. De ProLogue Two heeft ook dienst gedaan als versterker voor radiosignalen, met films op de frontkanalen en voor het beluisteren van langspeelplaten. Om zo een gedegen totale indruk te krijgen.

MERK

EDITORS' CHOICE