REVIEWSamsung

Lezerspanel: Maryjan

Redactie Hifi.nl | 26 maart 2021 | Samsung

Een tijdje geleden zag ik de aanmeldingskans voor deze test voorbijkomen, en als Samsung-liefhebber probeerde ik uiteraard mee te doen. Wat leuk om vervolgens geselecteerd te worden, met bovendien vriendelijk contact van begin tot eind! En toen werd het pakket bezorgd...

Uitpakparty

Nou, ik voelde me als een kind in de snoepwinkel toen de Samsung-set in de gang verscheen. Wat een gevaarte! Mijn Sonos mocht meteen plaatsmaken, de installatie van de HW-Q950T kon beginnen!

Dat was overigens vrij simpel, want alles was erg overzichtelijk ingepakt – netjes apart in zakjes met beschermend piepschuim – en heel gemakkelijk aan te sluiten. Nu zijn we net verhuisd, en zijn nog niet alle meubels binnen, dus: hoe gaan we het neerzetten? 

De soundbar werd uiteraard voor de televisie gelegd, terwijl de subwoofer zich gemakkelijk naast het tv-meubel liet plaatsen. De kleine speakers voor de achterkanalen op hun beurt kwamen aan weerszijde van de bank.

De verschillende losse componenten van de Samsung-set zien er mooi en sjiek uit. Een goeie vormgeving, met een degelijke uitstraling. De stoffe bekleding zorgt voor een fraaie uitstraling, al is een minpunt daarvan wel het aantrekken van haren, wat mij betreft wel echt een dingetje.

Aan de slag

Naast het plaatsen was ook het aansluiten en gebruiksklaar maken erg eenvoudig. Had alles al in de aanslag; Google, het boekje, m'n telefoon... Maar wat een verademing, Zo gemakkelijk. Hoefde eigenlijk bijna niks te doen.

Datzelfde geldt voor het koppelen aan een streamingdienst. Ook dat ging redelijk simpel, al valt er voor mij persoonlijk als leek nog wel wat terrein te winen – zeker als ik kijk naar het gebruiksgemak van mijn Sonos(-app). Daarnaast hebben we een Loewe TV, dus het was even uitzoeken qua compatibiliteit. Voor de verdere installatie en bediening ben ik overgestapt op de SmartThings-app op mijn (Samsung) smartphone, wat prettig werkt. 

Verwend als ik ben met "Hé Google" wilde ik ook gebruik maken van "Hé Alexa", maar helaas is me dat niet gelukt en kan ik dat dus ook niet beoordelen. Sowieso is het inmiddels tijd voor...

Muziek!

Althans, om te beginnen dan toch, voor het totaalplaatje. De muziekweergave via Spotify en TuneIn beviel erg goed, al miste ik wel een beetje diepte zoals ik dat gewend ben met de eigen set. Maar daar zou ik een dergelijk systeem ook niet voor aanschaffen, ik kijk erg veel films en series en dat is ook de reden dat ik me aanmeldde...

Thuisbioscoop

...En niet voor niets! Vanaf de eerste filmbeleving kwam de echte fun. Dat begon met King Kong op Netflix. Wow! Wat een ervaring zeg, echt zo tof. Ik kreeg even het gevoel van een bioscoop – wat we nu toch wel erg missen. Er waren zelfs momenten dat we helemaal wegdoken omdat we dachten dat de grote insecten op het tv-scherm in de huiskamer waren beland, haha. Een dikke plus dus!

Na een aantal vergelijkbare ervaringen heb ik in de tussentijd ook een Switch gekocht, en al veel gespeeld. Wat een toffe ervaring met zo'n soundbar, zeker met Mario Kart Deluxe en het diepe geluid dat je tijdens het racen krijgt, alsof je echt in het spelletje zit en een deelnemer bent van dat spektakel. 

Conclusie

Samenvattend kan ik stellen dat het aansluiten echt erg simpel is. Daarnaast denk ik dat je met een tv die ook van Samsung is echt nog heel wat meer toffe extra's hebt.

Het ontwerp is mooi, dankzij de stoffen afwerking zelfs wat sjiek, met als minpuntje dat het haren aantrekt.

Voor de thuisbios-beleving is deze set echt een hele gave toevoeging. De Samsung-combinatie geeft echt diepgang aan films en series, en ook gaming met een spelcomputer is dankzij de soundbar nog leuker geworden. Voor het home cinema-effect zou ik deze set echt zeker aanraden!


EDITORS' CHOICE