NIEUWS

Pagina 2: versterkers 6 t/m 10

6. Ether Audio Abbssolute Intuition ($406.000)

Nee, het is geen spelfout, Abbssolute schrijf je in dit geval met een dubbele B én S. Om aan te geven dat deze versterker geen genoegen neemt met minder wellicht? Op gebied van gewicht klopt dat in ieder geval al, want met 386 kilo is de Abbssolute Intuition geen versterker die je even op je slaapkamer neerzet. Bij 4 Ohm levert hij 30 watt per kanaal, aangevoerd door speciaal uitgezochte buizen. Om zo min mogelijk last te hebben van magnetische interference is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van (niet resonant) hout. In ieder geval een echte gespreksstarter!

7. Rike Audio Edzard ($490.000)

Meer monoblokken! Deze keer in de vorm van de Edzard, voorzien van KRON 1610 en 300B buizen. In tegenstelling tot andere producten in deze lijst levert deze Klasse A geen gigantisch vermogen: slechts 50 watt bij 8 Ohm. Het team van Rike Audio houdt bij het bouwen van de Edzard rekening met de wensen van de klant. En alles wordt met maximale aandacht gemaakt in Duitsland, dus dat zit wel goed.

8. Ultrasound Otello ($600.000)

Oké, we zijn aangekomen bij de versterkers die de conventionele vormen volledig achter zich laten. Een driehoek, waarom niet? De Otello is volledig met de hand bedraad en voorzien van een behuizing van walnoothout. Er is vijf jaar aan gewerkt door drie techneuten en dat is natuurlijk geen goedkoop grapje. Maar het levert wel een versterker op die voorzien is van de beste technologieën. Welke dat precies zijn kun je opvragen bij Ultrasound.

9. Pivetta Opera One ($650.000)

Op zoek naar 20.000 watt vermogen? Zoek niet verder: de Opera One van Pivetta levert het. Deze versterker is met de hand gebouwd in Italië en zou niet misstaan in een science fiction-film. Maar dit is nog niet de ultieme creatie van Andrea Pivetta, die al 25 jaar bezig is met indrukwekkende apparaten…

10. Pivetta Opera Only ($2.200.000)

… Want dat is deze Opera Only, die lijkt op een kleine satteliet. Hij bevat zes 30.000 watt transformators en Pivetta laat weten dat je kunt rekenen op zo’n 160.000 watt muziekvermogen. Dit vermogen valt te verdelen over 192 luidsprekeraansluitingen, dus daar kun je wel even mee vooruit. Het bouwen van een Opera Only duurt ongeveer zes maanden en gebeurt alleen op bestelling. 

EDITORS' CHOICE