NIEUWS

De 10 mooiste en duurste platenspelers ter wereld - Pagina 2

Jasper Mijwaard | 20 augustus 2016 | Fotografie Redactie Hifi.nl
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 01 augustus 2016

6. Onedof One Degree

$150.000 (€135.000)
Weet je nog dat we het hadden over kunstwerken en de motor uit de Mars Rover? De One Degree van Onedof combineert de twee. Deze beeldschone draaitafel is namelijk ontworpen door een engineer van NASA, Aleks Bakman genaamd. Dat betekent dat er gebruik is gemaakt van ‘aerospace metals’, voor het goede verhaal afgewerkt met 24 karaat goud. Dankzij vloeibare suspensie zou de One Degree bovendien alle resonantie elimineren. Ook is deze draaitafel, in tegenstelling tot de rest in deze lijst, geschikt om op de eerste verdieping te gebruiken: hij weegt slechts 23 kg!

 

7. AV Design Haus Derenville VPM 2010-1

$650.000 (€585.000)
AV Design Haus is verantwoordelijk voor de hoogste prijs én de langste productnaam van dit overzicht, dus dat moet wel speciaal zijn. En dat is het. Naast de standaard features, zoals een geïntegreerde vinyl-weegschaal en een ingebouwde internetverbinding, vind je op de Derenville ook een HD-camera die continu oplet of alles wel goed gaat. Oh ja, en een afstandsbediening met touchscreen. Dat je de VPM 2010-1 niet voor de sier in je kamer zet is duidelijk – zowel vanwege de prijs als het uiterlijk.

 

8. DaVinci Audio Gabriel

$42.000 (€38.000)
We houden bij het maken van zo’n overzicht natuurlijk niet alleen rekening met de rijksten van onze samenleving. Daarom hebben we de lekker goedkope Gabriel van DaVinci Audio er ook maar tussengezet. Voor een kleine 40.000 euro heb je ‘m in huis en kun je genieten van  een platenspeler die absoluut nul komma nul meetrilt of bijgeluiden produceert. Net als Onedof heeft DaVinci Audio gebruik gemaakt van 24 karaat goud, wat ervoor zorgt dat de Gabriel de mooiste én goedkoopste draaitafel is in dit rijtje – met de concurrentie ver achter zich.

 

9. Audio Consulting R-evolution Meteor

$176.000 (€158.000)
De R-evolution Meteor is speciaal voor iedereen die van natuurlijke materialen houdt. Deze draaitafel is namelijk gemaakt van één complete boom, waarvan het hout minstens twintig jaar heeft liggen drogen. Daarna wordt er twee weken hard gewerkt om het oppervlak van het hout te perfectioneren. Iets minder puur natuur is het feit dat de Meteor werkt op een accu. Zo kun je hem meenemen naar de jaarlijkse familiepicknick. Wel zo handig!

 

10. TechDAS Air Force One

$110.000 (€98.000)
De naam ‘Air Force’ slaat niet alleen op de looks van deze draaitafel, die er inderdaad enigszins militair en futuristisch uitziet. Nee, TechDAS gebruikt namelijk lucht om te zorgen voor minimale trillingen – slim! Meer handige features? Jazeker. Als je vervormde platen hebt liggen (wie niet?) zuigt de Air Force One ze namelijk gewoon voorzichtig vacuüm, zodat ze perfect op de speler komen te liggen. 


EDITORS' CHOICE