REVIEWNAD

Opstellen en aansluiten

René Smit | 01 mei 2015 | NAD

Aangezien AND Benelux een complete set, bestaande uit Powerdac, een Bluesound Node en Dali Zensor luidsprekers, heeft geleverd besluit ik om het beoordelen van de D 7050 te beginnen met deze combinatie.



De Zensor speakers vinden een plaatsje op de hoeken van mijn dressoir en flankeren op die manier de Panasonic plasma televisie. Om de speakers te ontkoppelen van de ondergrond gebruik ik Quadraspire QX25 voetjes. Uit visueel oogpunt niet de meest ideale combinatie, maar klankmatig een perfecte oplossing. Ook voor de D7050 is door zijn bescheiden afmetingen nog een plaatsje op het dressoir te vinden. De Bluesound Node krijgt een plekje op de grond naast het Quadraspire audiorack. Voor het aansluiten van de speakers op de versterker maak ik gebruik van Teufel Reference luidsprekerkabels. Een Oehlbach optische kabel verbindt de Node met de D7050. Gezien het prijsniveau van de combinatie besluit ik de standaard meegeleverde netsnoeren te gebruiken. Om het geluid van de televisie weer te geven, wordt mijn UPC decoder met een Oehlbach coaxiale digitale kabel op de versterker aangesloten. Om de set te kunnen bedienen, download ik de Bluesound en NAD D7050 app’s op mijn android tablet.

Dit alles verloopt probleemloos en binnen een half uur heb ik de hele boel spelend. Op de Bluesound Node zijn een proefaccount van Tidal en Qubuzz geïnstalleerd zodat er in minimaal cd-kwaliteit gestreamd kan worden. In een later stadium mag de D 7050 zijn kunsten vertonen in combinatie met mijn eigen Audiovector S3 Avantgarde Arrete vloerstaanders. Een speaker die qua prijs volledig uit de pas loopt met de NAD versterker, maar relatief makkelijk aan te sturen is en al jaren mijn vaste referentie. Hoewel ik sinds kort een fraaie luidsprekerkabel van Simply Audio in gebruik heb, besluit ik om het vergelijk zo zuiver mogelijk te houden de eerder genoemde Teufel Reference te gebruiken. 

 

MERK

EDITORS' CHOICE