REVIEWNAD

Review: NAD D7050

René Smit | 01 mei 2015 | NAD

Wanneer de hoofdredacteur mij benadert met de vraag of ik zin heb om de laaste loot aan de stam van NAD producten - te weten de D7050 - aan de tand te voelen, zeg ik direct ja. De D7050 versterker is namelijk een product waar ik weinig ervaring mee heb maar één die steeds belangrijker wordt voor een grote groep, vooral nieuwe, luisteraars. Naast de D7050 levert de importeur ook een Bluesound Node en een set Dali Zensor boekenplankluidsprekers mee. Alles bij elkaar staat er een set met een totaalprijs van 1750, - euro exclusief bekabeling, waarmee je alle kanten op kunt. Alleszins betaalbaar en qua fysiek bijna in elke ruimte te plaatsen.Details
NAD timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg met veel innovatieve producten in zowel de Master-serie als de betaalbare range. Denk aan de schitterende M2 geïntegreerde versterker en de alom bejubelde D3020. Onderwerp van deze test is de D7050: een apparaat dat met een adviesverkoopprijs van € 999,- een beetje zweeft tussen beide eerder genoemde producten. Qua techniek is de D7050 gebaseerd op de M2 en C390DD, producten die door NAD niet als versterker maar als een Powerdac worden gepromoot. De D3020 is een klasse D versterker met ingebouwde DAC en dus heel anders van opbouw. 

Consequentie van deze opbouw is dat de D7050 uitsluitend over digitale ingangen beschikt en analoge ingangen moet ontberen. Een bewuste keuze van NAD en voor een grote groep gebruikers geen enkel probleem. De D7050 beschikt over optische, coaxiale en USB ingangen en natuurlijk ontbreken Bluetooth (AptX) en Airplay niet. Verder is voorzien in een ethernetaansluiting om de Powerdac aan uw netwerk te koppelen. Het netsnoer is afneembaar en kan dus, mocht de gebruiker hier behoefte aan hebben, opgewaardeerd worden naar een ‘beter’ exemplaar. Aan de voorzijde is een hoofdtelefoonaansluiting te vinden, zodat er ook in alle rust van de D7050 genoten kan worden. Qua uiterlijk komt de D7050 grotendeels overeen met de goedkopere D3020, maar er zijn wel wat verschillen aan te wijzen. Zo is de D7050 voorzien van een draaiknop voor de bronkeuze en draait de display mee wanneer de Powerdac liggend in plaats van staand wordt gebruikt. Dit zorgt er voor dat de algehele uitstraling op een hoger niveau staat. De display is groot en van geruime afstand goed leesbaar. Het opgegeven vermogen van het eindversterker deel is 2x50 watt, voldoende voor de meeste luidsprekers en ruimtes. 

MERK

EDITORS' CHOICE