ARTIKEL

Een greep uit het assortiment

Na de indrukwekkende voorstelling in de bioscoopzaal, waar we getrakteerd werden op het audiogeweld van films als U-571 en Tron Legacy (waar we in Dortmund ook de KEF R-Serie op mochten testen) en diverse muziekstukken in 5.1 en stereo, is er in de foyer van Rialto gelegenheid om een aantal andere producten uit de diverse lijnen van Teufel te bekijken, en te beluisteren. Een aantal interessante audiosystemen laten we nog even voorbij komen. 

Raumfeld
Ten eerste is er het Raumfeld systeem, dat gebruikers net als een aantal andere bekende merken in staat stelt draadloos van een groot aantal audioformaten en online audiodiensten te kunnen genieten. Het hart van het Raumfeld systeem is een intu√Įtieve, gebruiksvriendelijke afstandsbediening, waarmee alle functionaliteiten van het geluidssysteem eenvoudig vanuit elke kamer te bedienen zijn. Teufel heeft de merknaam vorig jaar overgenomen, en sinds afgelopen november zijn alle werknemers van Raumfeld deel geworden van het Teufel-team. Raumfeld blijft als merk bestaan en de producten worden exclusief via de Teufel online shop verkocht.

Stephan Schulz van Raumfeld zegt: ‚ÄúVoor Raumfeld, een pionier op het gebied van audio streaming systemen, is een partnerschap met Teufel ideaal. Onze klanten hebben niet alleen voordeel van Teufel‚Äôs uitstekende audio kwaliteit, maar bijvoorbeeld ook van de uitgebreide klantenservice van Teufel.‚ÄĚ Uiteraard hebben we een set aangevraagd voor op de redactie, waarbij we ook naar de mogelijkheden zullen kijken om van de verschillende vertrekken aparte zones te maken, bekend van vergelijkbare merken en systemen.

Columa
Daarnaast had Teufel diverse wat bescheidenere home cinema systemen dan de System 10 opgesteld, waaronder de Columa 300 die ook eerder op HiFi.nl voorbij gekomen is. De grootste Columa 300 variant (set L) is uitgevoerd met vier aluminium zuilspeakers (CL 300 FR), die met hun slanke en neutrale design eenvoudig in ieder interieur zijn op te nemen. Aangevuld met een akoestisch gelijke en optisch bijpassende center speaker en een 180 Watt RMS subwoofer met 260 mm bas driver is de Columa 300 geschikt voor ruimtes tot 30 m². Ook in deze categorie audiosystemen gaan we met een leuke set aan de slag op de redactie, al mikken we op een systeem dat de grote luisterruimte kan gaan vullen. Dat zal helaas echter niet de System 10 zijn.

Ultima
Tot slot vonden we tussen het gepresenteerde assortiment het topmodel van de Ultima speakers ‚Äď Teufel‚Äôs best verkochte product op de Nederlandse markt ‚Äď de Ultima 40. Het grootste model van het trio, naast de 20 en de 30, is een 3-weg luidspreker met vier drivers in een behuizing die ruim een meter hoog reikt. Om extreem lage frequenties moeiteloos weer te kunnen geven is de speaker uitgerust met twee 165 mm bas drivers. De Ultima 40 kost ‚ā¨ 398 per paar en is geschikt voor ruimtes tot 35 m¬≤. Daar zijn we uiteraard nog even voor gaan zitten.


EDITORS' CHOICE