ARTIKEL

Teufel breidt uit

In het nazomerse show- en persevenementenseizoen heeft ook het Duitse Teufel van zich laten horen. Het merk dat vorig jaar haar dertigste jubileum vierde, organiseerde deze week in het Amsterdamse Rialto een bijeenkomst om uit te kunnen weiden over de plannen, de producten, en de perspectieven.

Het bezoek van Teufel aan de karakteristieke bioscoop in de hoofdstad wordt logischerwijs ingeleid met een korte presentatie over het merk zelf. Wat doet Teufel, en wat brengt hen naar Nederland? Een mooi en opvallend detail van deze presentatie is het feit dat het merk ‘stiekem beroemd’ genoemd wordt, ofwel bekend maar toch altijd op de achtergrond. Een beschrijving die de lading vrij goed dekt: vrij veel mensen zullen de merknaam kennen, maar toch niet exact weten wat de speakerfabrikant zoal in de markt brengt. Terwijl Teufel Europees marktleider is in directe verkoop van luidspreker- en home cinema systemen.

‘Stiekem beroemd’ is uiteraard vooral te verklaren juist doordat Teufel zich volledig op directe verkoop richt, en geen fysieke verkooppunten houdt. Een punt waar het inleidende praatje vooral op gericht is: de vele voordelen die dat met zich meevoert. Bovendien, vult Executive Director Thorsten Reuber aan, zijn audioproducten bij bestek subjectief en onderhevig aan persoonlijke voorkeuren. De beste ruimte om een nieuwe set voor jezelf te kunnen testen, is in je eigen woonomgeving. Omdat je apparatuur van Teufel acht weken onvoorwaardelijk in huis kunt nemen, is er voldoende gelegenheid te bepalen of je er inderdaad mee verder wilt. Bovendien krijg je tot wel twaalf jaar garantie. 

Dan volgt het onderdeel waar we toch eigenlijk wel op hebben zitten wachten: de kennismaking met het THX Ultra systeem dat ons vanaf de voorste meters van het bioscoopzaaltje al sinds binnenkomst  aanstaart. De Theater 10 THX Ultra 2 home cinema set heeft namelijk een opvolger: de System 10 THX Ultra 2, volgens Teufel de nieuwe maatstaf waar het gaat om de ultieme home cinema beleving. Met de nieuwe System 10 beleef je filmgeluid en muziek zoals het bedoeld is.

Het is geen wonder dat Teufel voor de gelegenheid een bioscoopzaal uitgekozen heeft: de System 10 THX Ultra 2 is niet zo maar in iedere huiskamer te plaatsen. Met een totaalgewicht van ruim 170 kg aan kwaliteitsmaterialen en een subwoofer ter grootte van niet één, maar twee wasmachines behoort deze set in een echte thuisbioscoop. Een goed geïsoleerde thuisbioscoop wel te verstaan..

De 3-kanaals front luidsprekers (S 1000 FCR THX Ultra 2) zijn met twee 200 mm woofers, een 120 mm mid range chassis en een 25 mm dome tweeter uitgerust en zorgen in combinatie met de THX Ultra 2 certificering voor een geweldige luisterervaring. De dipools (S 1000 D THX Ultra 2) beschikken ieder over twee 130 mm woofers, twee 130 mm mid range chassis en vier 25 mm dome tweeters, terwijl de enorme sub (S 10000 SW THX Ultra 2) beschikt over twee elastische 38 cm woofers die in combinatie met de efficiënte Class AB eindversterkers een maximaal volume van 111 dB kunnen produceren; zonder twijfel tot een van de krachtigste en qua geluid meest veeleisende subwoofers ter wereld.

De System 10 THX Ultra 2 is geschikt voor ruimtes tot 150 m², en wisselt voor € 7.999 van eigenaar. Meer informatie, waaronder de verdere technische specificaties, is te vinden op deze website


EDITORS' CHOICE