REVIEWSony

Prachtige bouwkwaliteit


Jamie Biesemans | 11 april 2014 | Sony

We waren dus zeer benieuwd om de nieuwe audiotoestellen van Sony te ontdekken. In deze test zoomen we in op de twee topmodellen, want dat zijn ook de pronkstukken waar alle aandacht naar gaat.

Wie echter met een bescheidener budget werkt, vindt bij Sony nog een aantal andere apparaten die heel wat toegankeljker en toch ook interessant zijn. De UDA-1 is bijvoorbeeld een inzending voor het steeds populairdere USB-DAC-segment, terwijl de HAP-S1 voor circa 800 euro een instapversterker met ingebouwde harde schijf biedt.

Daarnaast heeft Sony nog een reeks speakers, hoofdtelefoons en andere audioproducten uitgebracht die bij de nieuwe lijn passen. Je kan ze herkennen aan de verwijzing naar HRA, of hoge resolutieaudio.

Een beetje kenner van Sony-modelnummers merkt wellicht meteen op dat de apparaten die we nu net vermelden het ES-toevoegsel missen. ES, dat staat voor Extremely high Standard, en is wat Sony plakt op z’n luxeproducten. I

De TA-A1ES en HAP-Z1ES passen volledig in het ES-gezelschap. Het zijn twee toestellen die perfect bij elkaar passen, zowel naar vorm als functie, al kan je deze versterker en digitale audiospeler ook met andere componenten combineren.

Ze ogen extreem strak, minimalistich en modern, en beiden zijn prachtig afgewerkt met een stevig chassis en behuizing in aluminium. Design, daar weten ze wat van bij Sony. De bouwkwaliteit is van een heel hoog niveau en alleen van uit dat perspectief is dat de kostprijs niet overdreven.


EDITORS' CHOICE