HI-VISITBang & Olufsen

Bang & Olufsen

Wees dus gewaarschuwd: combineer een dag slenteren door de fraaie historische binnenstad van Roermond niet met een bezoek aan Poulissen. Want als je je eenmaal met een kop koffie en je favoriete cd's of dvd's in √©√©n van de comfortabele kijk- of luisterstudio's heb ge√Įnstalleerd, wil je eigenlijk niet meer weg.

Poulissen herbergt maar liefst 4 audioruimtes en 4 AV-ruimtes, waaronder een 3D-ruimte en een overdonderende huiskamerbioscoop die is ingericht met hoogwaardige Bang & Olufsen apparatuur. Alle kijk- en luisterstudio's zijn perfect ge√Įsoleerd. Zo kun je zonder 'buitenruis' de apparatuur tot in detail vergelijken √©n mag je ongegeneerd het volume opendraaien zonder dat anderen in het gebouw (of daarbuiten...) er last van hebben. Behalve de huiskamerbioscoop is iedere studio voorzien van een paneel om tussen de verschillende speakers, versterkers en eventuele centers, subwoofers en Dolby Surround-systemen te schakelen. Boxen die niet meedoen, zijn kortgesloten, zodat ze de actieve speakers niet storen.

Dat geldt ook voor de luisterruimte waar de nieuwste modellen van maar liefst 35 speakers en 8 versterkers staan opgesteld. Alleen daar al staan dus 280 mogelijke combinaties opgesteld… Natuurlijk biedt dit hifi-kenners een unieke mogelijkheid om in één setting veel modellen te kunnen vergelijken. Maarre, is die keuze niet een beetje te overweldigend?

Poulissen schudt zijn hoofd. "Ik ontvang regelmatig mensen die geen ervaring met hifi hebben. Bij binnenkomst merken ze op toch geen verschil te gaan horen. Als ik dan na een paar uur terugkom en de verwondering op hun gezichten zie en hoor over welke details ze het allemaal hebben… Daar doen we het voor."

Streaming

Poulissen biedt voor ieder budget een ruime keuze. Er zijn aparte showrooms ingericht voor de merken Loewe, BOSE en Bang &Olufsen. Het Lifestyle 235 Home Entertainment systeem van BOSE maakt behoorlijk wat indruk: het blijft verbazingwekkend hoe twee van die kleine boxjes zo'n krachtig geluid produceren. Dit geldt ook voor de manier waarop met Bang &Olufsen Beolink de bediening van verschillende apparatuur √©n mediabestanden tot in √©√©n gebruiksvriendelijke app of afstandsbediening kan worden ge√Įntegreerd.

Hetzelfde gemak is ook terug te vinden bij Kaleidescape, het film- en muziekcatalogussysteem dat met Bang &Olufsen gecombineerd kan worden. Poulissen is één van de weinige (slechts 14) dealers in Nederland van Kaleidescape. Daarnaast beschikt Poulissen met merken als KEF, B&W, Marantz, Denon, McIntosh, Piega, Dali, Monitor Audio, Yamaha, Dynaudio, NAD en Accuphase over een uitgebreid assortiment van apparatuur binnen het Hi End-segment.

Ook streaming neemt een prominente plaats in bij Poulissen. "We hebben hier toppers als NAD en Marantz staan, wireless boxen van KEF", doet Poulissen een kleine greep in de zak met snoepgoed. "We helpen klanten als ze super audio in DSD via JRiver willen streamen. Of Spotify willen gebruiken, al voldoen online streaming aanbieders met hun geluidsbronnen niet aan de kwaliteitseisen van hifi-liefhebbers. Nog niet tenminste, al zie ik in de toekomst nog wel FLAC gestreamd worden, tegen een hogere abonnementsprijs natuurlijk."

 

MERK

EDITORS' CHOICE