Poulissen Audio Video - Alleen perfectie telt

Poulissen Audio Video Center viert in 2014 zijn twintigste levensjaar in. Een unieke prestatie, zeker als je bedenkt dat het bedrijf ondanks de crisis gewoon doorgroeit. En ja, wie voor de tweede keer op rij de titel 'Hifi winkel van het jaar' wint, hoeft dan eigenlijk weinig meer uit te leggen. Maar, zo zegt eigenaar Gerard Poulissen, "Bewijzen moeten we ons nog steeds, onze klanten verwachten niet anders."

Met de definitieve voltooiing van de Roertunnel in 2009 is Roermond nog beter via de A73 bereikbaar geworden. Er zijn verschillende grote en betaalbare parkeerplaatsen aangelegd op loopafstand van het historische en gezellige stadscentrum.

Behalve toeristen weten ook jury's van verschillende awards hun weg naar de Limburgse bisschopsstad te vinden. Poulissen Audio Video Center is daarbij opvallend vaak het eindpunt.

Historie

Een kleine bloemlezing: in 2008 werd Poulissenuit 45 speciaalzaken verkozen tot Bang & Olufsen dealer van het jaar in Nederland, een prijs die het bedrijf voor 2013/2014 wederom in de wacht sleepte. Ook mocht het bedrijf van de consument op herhaling, het ontving zowel in 2012 als dit jaar de titel 'Beste Hifi-winkel van Nederland'.

En dan zijn er nog de verschillende bekroningen van merken als Marantz en Loewe. De juryrapporten laten allemaal hetzelfde geluid horen: Poulissen onderscheidt zich door medewerkers die met hun passie en betrokkenheid de klant bijstaan om de beste keuzes te maken. Ook de keuze voor duurzaamheid van de topproducten wordt geroemd. Zoals één van de consumenten zijn ervaring samenvatte: "Een mooi bedrijf, met uitstraling, warmte en gedegenheid."

Verwondering

Hoe gelauwerd zijn familiebedrijfmet 13 medewerkers ook is, eigenaar Gerard Poulissen klopt zich er niet voor op de borst. Liever praat hij over klanten die helemaal enthousiast zijn winkel verlaten. Dáár gaan zijn ogen pas van twinkelen.

"Ik ben de winkel begonnen omdat ik de passie van mooi beeld en geluid met anderen wilde delen", zegt hij. "Maar we pushen niets. We geven mensen de ruimte om vanuit hun eigen gevoel te ontdekken welk geluid hen betovert. Pas als een klant na een paar uur luisteren een selectie van drie tot vijf speakers heeft gemaakt, komt er een adviseur bij zitten om die keuze samen te finetunen. Alleen als een klant zelf kiest, haalt hij het meeste plezier uit zijn installatie. Eigenlijk verkopen wij emotie. Noem het gerust geluk."

MERK

EDITORS' CHOICE