REVIEWArgon

Bediening


Marnix Bosman | 12 december 2013 | Fotografie Fabrikant | Argon
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 21 juni 2013

Net zoals bij veel andere netwerk-audiospelers is de bediening van de iNet6+ via de bijgeleverde afstandsbediening of de knoppen op het front beperkt. De bediening werkt op zich prima, maar is omslachtig en soms zelfs zeer tijdrovend. Het scrollen naar die ene artiest met beginletter 'M' is gewoon een hele klus. Ben je in het bezit van een iPhone of iPad, dán heb je echter geluk, want Argon heeft daarvoor een app ontwikkeld die gratis te verkrijgen is en de bediening een stuk eenvoudiger en sneller maakt. Ben je in het bezit van een Android telefoon of tablet dan heb je (nog) een probleem. Of Argon die app in ontwikkeling heeft is (nog) niet bekend, maar als de vraag maar hoog genoeg is dan zal die er vast wel komen.

DA2 versterker
De typenaam DA2 suggereert dat we hier te maken hebben met een losse DAC, maar dat ligt iets genuanceerder. Het apparaatje bevat inderdaad een DAC, maar de DA2 is in feite een klasse D-versterker met analoge en digitale ingangen. De letter D in klasse D verwijst overigens niet naar Digitaal, maar naar de constructie van de eindtrap - voor meer over klasse D en andere versterkertypes kun je terecht op deze pagina.

De DA2 bevat dus een compacte klasse D-versterker met een uitgangsvermogen van ongeveer 50 Watt aan 4 ohm per kanaal. Voor een gangbare monitorluidspreker is dat doorgaans meer dan genoeg. De unit zit in eenzelfde compacte behuizing als de iNet6+ en beschikt over één analoge ingang, een optische en een coaxiale digitale ingang en een USB aansluiting voor het direct aansluiten op een computer. Deze (synchrone) USB aansluiting ondersteunt het transporteren van audiobestanden met een maximale resolutie van 16-bit bij 48kHz. Via de digitale S/P-DIF ingangen wordt een resolutie van maximaal 24 bit/192kHz ondersteund.

Ook de DA2 wordt standaard geleverd met dezelfde afstandsbediening als de iNet6+ en biedt naast de bronkeuze en volumeregelaar ook toegang tot een simpele toonregeling. Intern gebruikt de DA2 daarvoor de vrij onbekende NJU7391-chip die naast een toonregeling ook de volumecontroller en ingangsselector bevat. Door het gebruik van deze chip heeft de DA2 naast de twee luidsprekeraansluitingen ook een aparte subwoofer-uitgang, wat een leuke extra is voor deze compacte versterker.

MERK

EDITORS' CHOICE