REVIEWMcIntosh

Aansluitingen en bediening

Tussen de twee bassreflexgaten in – die zitten uiterst links en rechts achteraan -, zit er een netwerkpoort, een USB-aansluiting, een stereo cinch ingang voor analoog geluid, een Wi-Fi antenne aansluiting en nog twee kleine aansluitpoortjes, met de geheimzinnige opschriften 'Pwr Ctrl Out' en 'Aux Data Out'. In de handleiding - een lekker ouderwets papieren exemplaar - lezen we dat die eerste dient om een 12 volt aan/uit signaal te sturen naar andere McIntosh apparaten. De tweede dient om afstandsbedieningscommando's door te sturen naar McIntosh toestellen. Allemaal prima in een traditionele geluidsinstallatie met aparte componenten, maar minder op hun plaats in een alles-in-één systeem, naar ons idee. Maar goed, ze staan ook niet in de weg, natuurlijk. Tot slot zit er ook nog een afneembare stroomkabel aan het apparaat.

Voorpaneel
Slechts drie knoppen hier: een aan/uit schakelaar, een draaiknop waarmee je de geluidsbron kiest en een volumeregelaar. En voor we het vergeten – alsof dat mogelijk zou zijn – geven we nog even mee dat er zich twee grote, blauw verlichte decibelmeters op het frontpaneel bevinden. De verlichting daarvan werkt op basis van LED's en fiber optische diffusers.

Installeren
Je kan de McAire zogezegd plaatsen waar je maar wil – één van de grote voordelen van de toegepaste AirPlay techniek -, maar zijn riante afmetingen kunnen wel eens roet in het eten gooien. Met inbegrip van de aangehechte stroomkabel, kom je toch al gauw op een diepte van 37 cm. Dat Billy kastje uit de IKEA kan je dus al vergeten. Maar goed ook, want anders zou de 14 kilogram zware McAire je Billy kastje sowieso in een oogwenk vermorzelen. Vervolgens is het de bedoeling dat je de McAire integreert in je netwerk.

Bediening
McIntosh levert een ouderwetse – maar daarom niet minder doeltreffende – infrarood afstandsbediening mee. Het apparaatje heeft een wat aparte vormgeving, maar ligt prima in de hand. Daarbij zijn de knoppen groot genoeg, met duidelijke opschriften die geen ruimte laten voor misverstanden. Ook is de trackselectie op een iOS apparaat kan worden gestuurd met deze afstandsbediening. Goed gedaan. En nu verwacht je natuurlijk dat we het over één of andere app gaan hebben? McIntosh heeft inderdaad een heel leuke app ontwikkeld voor het iOS platform – de AP1 Audio Player App is dat -, maar die kun je helaas niet gebruiken om de McAire mee te bedienen.

MERK

EDITORS' CHOICE