Kytopia

Voorlopig staat daar namelijk alleen het geraamte van wat de control room moet worden. Met iets meer dan twee weken te gaan lijkt het haast ondenkbaar dat hier half november mensen kunnen spelen, laat staan opnemen. “We hebben voor grotere uitdagingen gestaan, alles komt goed”, zegt de muzikant zonder blikken of blozen.

Achter hem knikken Abel Aelvoet en Dibbe van Laarhoven instemmend. Het tweetal is zelf ook muzikant. Zo rapt Aelvoet onder meer in Kapabel, terwijl Van Laarhoven basgitaar speelt in diezelfde band én bij Kyteman’s Orchestra. Maar de laatste periode gaat er ook veel tijd zitten in de bouw van de studio, door Benders iets eerder nog gekscherend ingeleid als Shabby Road.

Zo voorzag Van Laarhoven eigenhandig het hele dak van de enorme loods van isolatie, en timmerde hij vervolgens de boel dicht met gipsplaten. “Op die manier hopen we geluidsoverlast voor de omgeving zo veel mogelijk te voorkomen.”Al zal er niet heel snel geklaagd worden uit de directe omgeving. De huizen in de straat waarin Kytopia gevestigd is, worden namelijk bewoond door de leden van het gezelschap.

Enkele van hen zetten eerder donderdag ook de drukbezochte opening van de nieuwe vestiging van Hi-Fi Klubben in de Utrechtse Mariastraat luister bij (foto boven). Zo geeft het normaliter vuige rockduo Bombay Show Pig een intiem optreden, terwijl ook dj DNA (voormalig MC van Urban Dance Squad) zorgt voor muzikale omlijsting met hulp van onder meer rapper Pax (foto onder).

Terwijl nieuwsgierige consumenten een kijkje nemen in de fraai geoutilleerde speciaalzaak, draait Kyteman zelf, samen met Simon Akkermans (C-Mon van Kypski), enkele van zijn favoriete tracks.


EDITORS' CHOICE