(Gesponsord artikel)Het resultaat: Totem, Rega, Heed, Cambridge Audio en AudioQuest

"Maar ja, de vraag was eigenlijk om iets te samen te stellen waar mijn euforisme wel een climax van zou bereiken... Wat gaat dát doen? En ik ben niet iemand die dan maar dure dingen uit de kast gaat trekken puur om er indruk mee te maken. Het moet kloppen, en wat ik daarvoor van de plank heb gehaald, is het volgende;

Om te beginnen zijn de luidsprekers onderdeel van de Element-serie van Totem. Deze zijn, zoals ik het zie, de kroon op het werk van Vincent Bruzzese. De woofers in deze serie komen uit eigen productie en ik ga niet uitweiden over de eigenschappen en hoe perfect deze woofers bedacht zijn want dan ben ik morgen nog aan het typen, maar heel toevallig weet ik wel iets van luidsprekerunits af - en dit benadert toch wel heel erg het ideaal."

"Het geheel aan vernuft in deze luidsprekers maakt dat ze ongelofelijk snel zijn, en werkelijk compressieloos weergeven. Het gemak waarmee de luidsprekers dynamiek vanuit het niets weten te halen zonder een enkel moment onrustig te zijn, is een werkelijk unieke ervaring, de rust die blijft is bijna onwerkelijk. Hetzelfde geldt voor de manier waarop het beeldvormend weergeeft, en het gemak waarmee dat gepaard gaat is bijna onwerkelijk."

"Het systeem is zo verschrikkelijk snel dat je er aan moet wennen. Deze monitor speaker kan zo makkelijk diep laag weergeven zonder enige terughoudendheid, dat het een bijzondere en aparte ervaring wordt. De verfijning in de weergave is buitengewoon uniek omdat het nooit het zogenaamde 'analytische', dunne karakter vertoont." 

"Het is muziek beleven op eenzame hoogte," vervolgt Maarten, "maar niet zonder meer." Deze Totem serie maakt het je namelijk niet makkelijker met het uitzoeken van de juiste componenten, zo stelt hij. Doordat ze in staat zijn extreem veel informatie weer te geven, laten ze ook precies horen wat er in de aansturing mis gaat.

MERK

EDITORS' CHOICE