(Gesponsord artikel)La Scala Stelt Samen: Totem & Rega

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om liefhebbers warm te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Eén van de voorwaarden is dan ook dat de set op het moment van publicatie een aantal weken opgesteld blijft staan om je als lezer de kans te geven de keuzes van de specialist zelf te toetsen. Aan het woord ditmaal Maarten Teijen van La Scala in Tilburg, over Totem, Rega en Heed Audio. Je kunt nu nog kennismaken met de set die hij hier bij elkaar gezet heeft, in de tweede helft van oktober een nieuwe set, bij een nieuwe winkel!

"Met de vraag van HiFi.nl om een mooi onderscheidend systeem samen te stellen met apparatuur die ik werkelijk zelf in mijn woonkamer zou willen, begon het gelijk te bruisen in mijn lijf," zo reageert Maarten enthousiast. "Dat is een mooie uitdaging, zeker gezien het feit dat ik een verwende luisteraar ben van de meest uiteenlopende muziek op mijn eigen systeem."

Dat systeem, dat overigens al een aantal jaar in dezelfde samenstelling achter de rug heeft, speelt volgens Maarten volledig compromisloos. "Wij, mijn vrouw, kinderen en ik, draaien zo ongeveer alle muziekstijlen vanaf CD en uiteraard vanaf de vertrouwde zwarte schijf, en al die stijlen worden moeiteloos en zonder uitzondering met bijzondere overtuiging weergegeven."

"Ik luister naar een paar Totem Mani2 Signature, een Rega Cursa met 2x Maia in bi –amp setting, Jupiter/Ios cd- speler en een Thorens TD124 loopwerk met Rega RB303 arm en Ortofon SPU RoyalN element, Graham Slee Jazz Club en Elevator Phono stage. De Rega zit in de beroemde grill behuizing, dus de kenner weet dat deze niet van gisteren zijn. Ook de CD speler (en DAC) zijn uit 1996, en begint wel eens moeite te hebben met aflezen... Maar dit “setje” maakt werkelijk een compromisloze en muzikale beleving van al wat wij afspelen - waar ik ook zit, en ongeacht of ik nu heel zachtjes draai of juist een stukje harder."

Maar dan de set voor HiFi.nl...
"Terug bij wat ik in het bruisende hoofd bedacht had, en dat is het volgende: Ik ga iedereen vertellen hoe geweldig een Rega BrioR met een ApolloR op een setje Totem Dreamcatcher speakers klinkt. En hoe verrukt ik daar iedere keer ook weer over ben. We praten dan over een minieme investering in kwalitatief zeer hoogwaardige en oprecht gemaakte componenten."

"Bij deze producten is China nog heel ver weg en zit er geen investeerdersgroep in de nek van de producent te hijgen om maar zo veel mogelijk muntjes onder aan de streep te hebben. Het gaat om de muzikant en de klant. De vertaling van een kunstuiting op een zo correct mogelijke manier, zodat de kunstgenieter daar een zo groot mogelijke beleving van realiteitszin van mee krijgt. En dan ben je opgeteld zo’n dikke tweeduizend euro kwijt, wat toch wel geld is, maar waar je een onvoorstelbaar goede, compromisloze weergave met een enorme realiteitszin mee in huis haalt. Iets van het zeldzame soort dus..."

MERK

EDITORS' CHOICE