ARTIKEL

Home Cinema is genieten in het groot.

Gastauteur | 26 augustus 2004 | Fotografie Gastauteur

Waarom is een projectiescherm onmisbaar?

Een projector en een projectiescherm vormen een twee-eenheid. Een perfect vlakhangend Home Cinema projectiedoek vergroot de beeldkwaliteit enorm. Het zorgt voor een optimaal contrast, unieke beeldscherpte en warmere kleurdiepte. Projectieschermen van Projecta hebben bovendien zwarte kaderranden die het beeld afbakenen en meer contrast geven. Nee, projectie op een muur of laken komt niet eens in de buurt van projectie op een projectiescherm. Kunt u zich een bioscoop voorstellen zonder projectiedoek?


Breedbeeld TV of Projectiescherm?

Niet iedereen wil een gigantische televisie in de woonkamer die het hele interieur domineert. Projectie is de hoogwaardige en stijlvolle manier om te genieten van het bioscoopgevoel thuis. Een projectiescherm laat u na gebruik inlopen, waarna slechts een strak vormgegeven koker overblijft. Mobiele schermen bergt u zelfs helemaal op. Groots genieten wanneer u dat wilt, onzichtbaar als u er geen gebruik van maakt. Zo is een projectiescherm van Projecta de perfecte aanvulling op uw huidige televisie.

Daarom is de keuze van het juiste projectiescherm buitengewoon belangrijk!

Projecta wil graag uitleggen waarom en hoopt dat dit artikel u meer inzicht zal geven in de parameters die meespelen bij de keuze van het ideale scherm. Het projectiescherm is een onontbeerlijk onderdeel van elke thuisbioscoop. Het is even belangrijk als het bronmedium en de beamer. Het beeld moet zo worden geprojecteerd dat verscheidene mensen tegelijk het kunnen zien. Elke situatie is uniek en voor de best mogelijke projectiekwaliteit moet men de lichtsterkte van de projector, de grootte van het scherm en de reflectiewaarde van het projectiedoek perfect op elkaar afstemmen. De helderheid van het beeld hangt af van de hoeveelheid omgevingslicht, de reflectiewaarde van het projectiedoek en de lichtsterkte van de projector.

Alle schermen van Projecta hebben een speciale zwarte rand die de waargenomen helderheid van het geprojecteerde beeld beduidend verbetert. Bij bepaalde modellen (met name ook Home Cinema) is aan de boven en of onderrand de hoogte van de rand en van het scherm aanpasbaar middels de zogenaamde "black drop" (zie de voorbeelden hieronder). Door dit extra hoge zwarte kader kan de gebruiker de ideale kijkhoogte zelf kiezen.

 

Het juiste scherm vinden is gemakkelijk. Echt waar!

Projecta heeft een selectiesysteem ontwikkeld waarmee u in 4 stappen het ideale scherm kunt kiezen zonder uw toevlucht te moeten nemen tot natuurkundehandboeken. Het omvat de belangrijkste selectiecriteria, zodat u het scherm vindt dat bij uw specifieke omstandigheden en behoeften past. Het is ook een interessante inleiding tot de basisbeginselen van de projectie.


EDITORS' CHOICE