ARTIKEL

Beeldmaand: bijzondere bioscopen

Redactie HiFi.nl | 08 mei 2012

Het is Meimaand Beeldmaand bij HiFi.nl en als je aan beeld denkt, dan denk je ook al snel aan bioscopen. Naar de bios gaan is een geliefd uitje sinds de 19e eeuw, en daarom zijn er ook al een heel wat bijzondere bioscopen in de wereld te bekennen. HiFi.nl zette in een subjectief top vijfje een aantal speciale locaties voor je op een rijtje. 

Neem bijvoorbeeld de Colosseum Kino in Oslo. Een bioscoop met de ronde vorm van een Colosseum is sowieso gaaf. Het feit dat in het oude Rome ook in een cirkel naar – wel iets andere – schouwspellen gekeken werd, maakt deze bioscoop al bijzonder. Maar wat deze bios nog unieker maakt, is het feit dat het theater in Oslo de grootste THX-bioscoop ter wereld is.

De THX normering is door Star Wars-regisseur George Lucas in het leven geroepen omdat hij een standaard wilde vastleggen voor de geluidsweergave bij bioscoopfilms. Tot dan toe week het geluid in de verschillende bioscopen vaak sterk af van het gewenste geluid. THX staat dus garant voor goede geluidskwaliteit. Tegenwoordig zijn er ook producten met het THX-keurmerk voor thuis, zoals deze Teufel speakerbar. 

Lees hier alles over de Meimaand Beeldmaand. 


EDITORS' CHOICE