NIEUWSTeufel

Teufel soundbar met THX-licentie

Redactie HiFi.nl | 17 april 2012 | Teufel

Teufel presenteert vandaag in Berlijn een wereldprimeur: als eerste biedt de audiofabrikant met de Cinebar 51 THX een soundbar die het begeerde certificaat ‘THX speakerbar’ heeft ontvangen. HiFi.nl is bij de presentatie aanwezig, en bij dezen hebben we alvast de eerste informatie. 

Krachtig geluid in een elegante behuizing is het motto van de Cinebar 51 THX. Dankzij de ingebouwde wandbeugel is de soundbar boven of onder de televisie te plaatsen om de televisie met een home cinema sound op te waarderen. Bij levering bevindt zich ook een voetstuk, waarop de Cinebar 51 THX geplaatst kan worden.

Met 350 Watt is de set, die uit een soundbar en een subwoofer bestaat, extra vermogend om ruimtes van 35 m² met geluid te vullen. De Class D eindversterker heeft voor de twee 25 mm aluminium tweeters en de vier 100 mm cellulose midrange drivers 2x 100 Watt ter beschikking. De overige 150 Watt zijn voor de subwoofer en zorgt daarmee dat de 250 mm woofer indrukwekkende dieptes bereikt: de onderste grensfrequentie ligt bij een respectabele 35 Hz (-3 dB).

Tevens aan boord van de Cinebar 51 THX zijn de complete elektronica en aansturingssoftware: Dolby Digital, Pro Logi (II), dts en Dolby Virtual Speaker. De laatste zorgt voor een klinkende surroundbeleving en maakt een home cinema beleving mogelijk zonder dat je kabels moet aanleggen of veel speakers moet plaatsen. De Cinebar wordt afgerond met een praktische USB-aansluiting aan de voorkant, direct onder het LCD-display. Zo kun je USB-sticks aansluiten en MP3-nummers weergeven via de Cinebar. Alle andere audiosignalen verkrijgt de Cinebar 51 THX via zijn vier ‘klassieke’ audio-ingangen: er staat een optische en een digitale coax-ingang ter beschikking en 2x mini-jack – genoeg aansluitingen om Blu-ray speler, tv-receiver en spelcomputer te verbinden. Voor een makkelijke bediening vind je bij levering ook een handige afstandsbediening.

THX certificaat
THX is een normering die aanvankelijk alleen in bioscopen werd gebruikt, maar nu ook wordt toegepast op home cinema systemen. Teufel is de grootste THX leverancier van Europa en heeft niet alleen THX home cinema systemen in het assortiment, maar ook THX PC-speakers en subwoofers. THX is door Star Wars-regisseur George Lucas in het leven geroepen omdat hij een standaard wilde vastleggen voor de geluidsweergave bij bioscoopfilms. Tot dan toe week het geluid in de verschillende bioscopen vaak sterk af van het gewenste geluid. Tegenwoordig is in Hollywood het geluid net zo belangrijk als het beeld, en ook in de gaming industrie kent geluid een steeds hogere prioriteit. Lees meer over THX in onze verslaggeving van de presentatie in Berlijn later deze week. 

Met de THX gecertificeerde producten van Teufel weet je dus altijd zeker dat je het goede geluid hoort. Precies zoals de geluidstechnicus het heeft bedoeld.

De nieuwe Teufel Cinebar 51 THX is voor €799,99 verkrijgbaar op de website

Kijk ook eens op de Teufel Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE