ARTIKEL

Cinespia Los Angeles

Redactie HiFi.nl | 08 mei 2012

Van romantisch naar, ahum, zeg maar gerust..eng. De Cinespia bioscoop in Los Angeles voegt een extra dimensie toe aan je thriller of horrorfilm. Je zou het niet zeggen als je naar de foto kijkt, maar deze openluchtbioscoop is gevestigd op een voormalig kerkhof… Cinespia is in LA Magazine wel eens opgedoken in een toplijstje van Things To Do in L.A., en werd in L.A. Weekly geroemd om de bijzondere ervaring.

De Cinespia Film Screening op het Hollywood Forever Cemetery (ook bekend als ‘I see movies with dead people’, voor fans van The Sixth Sense) startte in 2002 met een handjevol filmfans die zich op de begraafplaats verzamelden voor eens een nieuwe bioservaring, in is uitgegroeid tot een paar duizend bezoekers per week die zich in de zomermaanden tussen de graven begeven om spannende klassiekers uit het midden van de vorige eeuw te bekijken.

Overigens is het niet zomaar een begraafplaats, maar een kerkhof waar Hollywood’s finest begraven liggen. De kans is dus aanwezig dat auteurs, regisseurs of de cast & crew van de bewuste film die je er bezoekt recht onder je te rusten liggen.. Scared yet? 

Lees hier alles over de Meimaand Beeldmaand. 


EDITORS' CHOICE