REVIEWOnkyo

Onkyo TX-NR 1009 AV-receiver

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Thomas van den Bossche | 09 juni 2012 | Fotografie Fabrikant | Onkyo

Wat krijg je als je een superkrachtige processor combineert met een FM-tuner en negen eindtrappen? Antwoord: de Onkyo TX-NR 1009 av-receiver. En aangezien deze fraaie krachtpatser ook nog schappelijk geprijsd is, wilden we hem wat graag aan een test onderwerpen. Zo gezegd, zo gedaan...

Uit Music Emotion - December 2011

Compact zouden we deze Onkyo machine niet durven noemen, maar gezien het grote aantal mogelijkheden - en dan vooral de negen (!) versterkermodules -, is het opmerkelijk dat het apparaat niet groter oogt dan een `klassieke` 7.1 avreceiver.

Minimalistische designtaal is terug van nooit helemaal weggeweest, en dat hebben ze bij Onkyo goed begrepen. Het voorpaneel bestaat dan ook uit niet meer dan een display, een volumeknop, een aan/uit toets en een aantal ingangskeuzeknoppen. Zeker als je het display even wegdenkt, zou je kunnen denken dat er een gewone stereoversterker voor je staat. Dat idee verdwijnt al snel als je de grote klep onderaan opent. Een groot aantal extra bedieningselementen wordt dan zichtbaar, samen met collectie frontaansluitingen, waaronder USB en HDMI.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Onkyo heeft ook een Special Page

EDITORS' CHOICE