ARTIKELDALI

Dali Epicon in Amsterdam

Redactie HiFi.nl | 06 februari 2012 | Fotografie PHOTO40 | DALI

De eerste week van februari is voor veel merken in de hifi-branche een bijzondere week, aangezien de ISE één van de belangrijkste evenementen van het jaar genoemd kan worden. Zo ook voor het Deense Dali, dat én met een stand in de RAI vertegenwoordigd was, én op de eerste avond van het Integrated Systems Europe-event in een nabijgelegen hotel de Epicon 6 voor de eerste maal in Europa aan de hifi-pers presenteerde.

Als klap op de vuurpijl konden liefhebbers op woensdag en donderdagavond respectievelijk ook nog bij RAF in Amsterdam en Hilversum terecht voor twee extra presentaties van Lars Worre, de algemeen directeur van het merk, die ook dinsdag de introductie grotendeels op zich nam. Een spannende week dus voor Dali, en ook voor importeur AND Benelux die in ons taalgebied het merk onder zijn hoede neemt.

De Epicon voor het eerst in Amsterdam, dinsdag 31 januari (PHOTO40)

Met de introductie van de Epicon 6 luidspreker wordt de eerste stap gezet voor de opvolging van Dali’s Euphonia serie. Het was met deze serie dat Dali`s kenmerkende Hybride tweeter, een combinatie van dome en ribbon drivers, zijn debuut maakte. Het is daarom vanzelfsprekend dat deze technologie, in nog geraffineerder vorm, is terug te vinden in de Epicon 6.

“We doen het niet vaak, een speciaal persevenement beleggen,” zo zei Cas Oostvogel van AND voorafgaand aan de persbijeenkomst. “Natuurlijk is het zo dat wij zowat alle nieuwe producten van onze merken die geïntroduceerd worden bijzonder vinden. Tegelijkertijd beseffen we ook dat dit ook geldt voor alle fabrikanten en onze collega importeurs, met als gevolg dat er een overvloed is aan persevenementen die het een journalist moeilijk maken om een selectie te maken van wat wel en niet interessant is.” Toch vroeg de Epicon in de ogen van zowel Dali als AND om een aparte bijeenkomst.

(PHOTO40)

Met de introductie van de nieuwe Dali Epicon 6 luidspreker zijn de fabrikant en de importeur namelijk van mening een product te hebben ontwikkeld waarbij nadere uitleg gerechtvaardigd is. Laten we eerst nog eens kort terugblikken op de Consumer Electronics Show. daar kwamen we de Epicon voor het eerst tegen. En in de verslaggeving van die introductie kwam het al naar voren, de belangrijkste innovatie in de nieuwe speaker: het magneetmateriaal. Een vernieuwing die bestaat uit samengeperst magnetisch poeder, waardoor een veel krachtigere substantie verkregen wordt. Het blijkt ook de belangrijkste insteek van de presentie van Lars Worre te zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE