Bowers & Wilkins lanceert nieuwe Pro-versie van de draadloze Zeppelin

De iconische draadloze luidspreker Zeppelin van luidsprekermerk Bowers & Wilkins (B&W) heeft al veel lof ontvangen vanwege zijn aparte ontwerp, prestaties en geavanceerde slimme functies. Nu presenteert B&W met trots een nog verder verbeterde versie van deze draadloze luidspreker: de Zeppelin Pro Edition.

Bowers & Wilkins Zeppelin Pro Edition: apart en innovatief ontwerp

De nieuwe Zeppelin Pro Edition lijkt veel op de bestaande Zeppelin (lees ook onze recensie over de B&W Zeppelin), maar tilt intussen volgens de fabrikant de aantrekkingskracht naar een nog hoger niveau met subtiele maar doeltreffende upgrades. Zo is de nieuwe luidspreker verkrijgbaar in de elegante afwerkingen Solar Gold en Space Grey, en is de naar beneden schijnende licht opnieuw ontworpen. Gebruikers kunnen nu kiezen uit 15 verschillende kleuren en de helderheid geheel naar eigen voorkeur instellen.

Bowers & Wilkins Zeppelin Pro Edition: Titanium Dome tweetertechnologie

De nieuwe Zeppelin Pro Edition is in de basis een krachtig en compleet luidsprekersysteem in een stijlvolle behuizing. De versie presteert beter dan zijn voorgangers dankzij de Titanium Dome-tweeters, die ook worden gebruikt in de nieuwste generatie van de luidsprekers uit de 600 Serie. De tweeters zijn aan de uiterste randen van de behuizing geplaatst, zodat trillingen van de grotere drivers geen invloed hebben op de geluidskwaliteit.

De tweeters worden gecombineerd met middentoners die een diameter hebben van 90 millimeter waarin de gepatenteerde Fixed Suspension Transducer (FST)-technologie is verwerkt, oorspronkelijk ontwikkeld voor de premium vloerstaande luidsprekers van B&W. Deze drivers bieden verbeterde conusdemping, wat break-up effecten vermindert en zorgt voor een meer open middenbereik. Daarnaast is de DSP-tuning verbeterd om het volledige potentieel van de nieuwe drivers te benutten met als resultaat een kamervullend geluid met nog meer heldere details.

Het systeem wordt compleet gemaakt door een subwoofer met een diameter van 150-millimeter, die een diepe, gedetailleerde en verfijnde baslaag toevoegt aan het open geluid met hoge resolutie. Deze subwoofer is zorgvuldig ontworpen voor een zuiverdere en levendigere basweergave en is centraal in de Zeppelin Pro Edition gemonteerd om ongewenste bewegingen van de kast te voorkomen tijdens gebruik.

Bowers & Wilkins Zeppelin Pro Edition: uitgebreide connectiviteit en streaming-functionaliteit

De Zeppelin Pro Edition is voorzien van ingebouwde multiroom functionaliteit. Hierdoor kan hij eenvoudig worden gekoppeld aan andere nieuwe Zeppelins in een multiroom-omgeving of worden geïntegreerd in een systeem met draadloze luidsprekers met hoge resolutie uit de Formation Serie van B&W.

De Zeppelin ondersteunt streaming via AirPlay2, Bluetooth aptX Adaptive, en Spotify Connect, en biedt daarnaast toegang tot alle grote muziekstreamingdiensten via de B&W Music-app, zoals Deezer, Last.fm, Qobuz, Tidal, TuneIn, en vele anderen. Dit zorgt ook voor naadloze integratie met het bekroonde assortiment draadloze en in-ear hoofdtelefoons van B&W, die eveneens via de Music-app kunnen worden bediend.

De koper kan kiezen uit de kleuren Space Grey en Solar Gold. De adviesprijs is net geen 800 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE