NIEUWSOnkyo

Onkyo TX-RZ30: Dolby Atmos AV-receiver met ondersteuning voor 8K-video en Dirac Live

Audiomerk Onkyo heeft AV-receiver TX-RZ30 aangekondigd. De nieuwe TX-RZ30 wordt gepresenteerd als midrange AV-receiver, maar hij biedt intussen wel Dolby Atmos weergave, ondersteuning voor 8K-video en Dirac Live Room Correction. De levering gaat vermoedelijk in oktober beginnen.

Onkyo TX-RZ30: 9.2-kanaals AV-receiver

De nieuwe 9.2-kanaals TX-RZ30 is onder het model TX-RZ50 gepositioneerd (lees ook onze recensie over de Onkyo TX-RZ50). Het vermogen van de TX-RZ30 is met 100 Watt per kanaal (twee kanalen aangedreven) iets lager dan van de TX-RZ50, maar voor het overige lijken de toestellen veel op elkaar. Kort samengevat, de TX-RZ30 biedt ondersteuning voor bijna elk streaming-platform en voor elke meerkanaals codec.

Na aanschaf van een licentie beschikt de Onkyo TX-RZ30 ook over Dirac Live Room Correction, een alternatief voor traditionele kalibratieroutines, met controle over het volledige frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz voor muziek en films.

De gebruiker heeft verschillende opties om de TX-RZ30 te bedienen. Spraakbesturing wordt ondersteund in de vorm van Google Assistant en Siri. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd en bediening via RS232 is ook mogelijk. Google Cast en Airplay 2 zitten in het functiepakket evenals het afspelen van muziek via de bekende streaming-diensten Spotify, Amazon Music HD, Tidal, Deezer, Pandora en Tunein (internetradio). De TX-RZ30 heeft tweerichtings Bluetooth-ondersteuning voor het luisteren naar draadloze hoofdtelefoons en het afspelen van geluid vanaf een smartphone of tablet. Integratie van Sonos is ook beschikbaar.

De Onkyo TX-RZ30 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf oktober 2024. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE