Pro-Ject Audio kondigt draaitafel Debut Pro B aan, die gebalanceerd kan worden aangesloten

Pro-Ject Audio heeft draaitafel Debut Pro B aangekondigd en deze draaitafel onderscheidt zich door de True Balanced Connection technologie. Met het juiste kabeltje kan de Debut Pro B gebalanceerd worden aangesloten op een daarvoor geschikte phono-ingang en dat kan klankmatige voordelen opleveren.

Pro-Ject Audio Debut Pro B

De originele Debut Pro werd in september 2021 gelanceerd als onderdeel van  de viering van het 30-jarig jubileum van Pro-Ject Audio Systems. De nieuwe Debut Pro B heeft als grootste verschil de mogelijkheid van een gebalanceerde verbinding met een phono-versterker.

De Debut Pro B wordt geleverd met een Pick It Pro Balanced MM-element, waarbij Pro-Ject wederom nauw samenwerkt met de Deense elementbouwer Ortofon om er het beste uit te halen. De draaitafel is ook voorzien van een hoogwaardige MiniXLR-connector en is 'True Balanced-ready'. Het vereiste True Balanced kabeltje voor gebalanceerde aansluiting moet apart worden gekocht.

De fabrikant heeft ook nog wat verbeteringen aangebracht in het basisontwerp. Deze omvatten een toonarm gemaakt van koolstof en aluminium met een lengte van 8,6 inch en aanpassingen voor nauwkeurige afstelling van azimut en verticale volghoek (VTA). De Pro B heeft ook een stevig MDF chassis voor zijn uitstekende anti-resonantie eigenschappen.

De AC-motor zorgt volgens de ontwerpers voor minder ruis en eventuele interferentie wordt verder geneutraliseerd door de montageplaat met TPE-gedempte bevestigingspunten. De Pro B kan platen draaien met 33 1/3, 45 of 78 rondjes per minuut. Door het handmatig verplaatsen van de aandrijfriem kan het draaiplateau ook 78 toeren per minuut draaien. Een stofkap en viltmat worden meegeleverd, samen met een Connect-IT E phonokabel.

De Pro-Ject Debut Pro B zal aanvankelijk alleen een satijnzwarte afwerking hebben, maar een satijnwitte versie zit in de pijplijn. De adviesprijs van de Debut Pro B is is net geen 900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE