NIEUWSAstell&Kern

Activo is een submerk van Astell & Kern en het eerste product is de draagbare muziekspeler P1

Audiofabrikant Astell & Kern (A&K) heeft een submerk gelanceerd met de naam Activo. Het nieuwe merk is volgens het persbericht gericht op actieve levensstijlen. Het eerste product is de draagbare P1 Digital Audio Player die zijn officiële debuut beleefde op de CanJam in London. Eerder was een prototype te zien op de High End audiobeurs in München in mei 2024.

Activo P1

Voor wat in wezen een apparaat is van A&K, is de Activo P1 relatief scherp geprijsd. Volgens de website van Activo heeft de P1 een vloeiende gebruikersinterface, ondersteuning voor Native DSD256 en 32-bit/384 kHz PCM en een afspeelduur van twintig uur.

De voorkant is bekleed met een 4,1 inch HD aanraakscherm met een overzichtelijke gebruikersinterface. Verder heeft de P1 Bluetooth 5.3 met ondersteuning voor 24-bits draadloze weergave met LDAC of aptX HD, PD 3.0 snelladen, volledige MQA-decodering en Crossfeed. Ondersteuning voor Roon Ready zou binnen afzienbare tijd moeten volgen.

De behuizing van de P1 is gemaakt van aluminium en polycarbonaat. Het kloppende hart is een Octa-core processor en DA-conversie wordt uitgevoerd door een tweetal DAC-chips van het type ESS ES9219Q Sabre. Elk kanaal heeft dus zijn eigen DAC-chip. Daarnaast beschikt de P1 over dual-band WiFi en wordt hij geleverd met de Google Play Store voorgeïnstalleerd, wat, in tegenstelling tot het systeem van het moederbedrijf, onbeperkte toegang geeft tot de aanbiedingen van de Play Store, inclusief de populairste muziek-apps. Ook zijn er drie voorbeeldtracks van NativeDSD voorgeïnstalleerd die native DSD-weergave op de Activo P1 laten zien.

De P1 heeft ook een speciaal versterkercircuit gebaseerd op de Teraton Alpha-geluidsoplossing van A&K, die naa eigen zeggen klankhelderheid en brede ruimtelijke resonantie belooft. Het geluid is aanpasbaar via een geavanceerde toonregeling en zeven filteropties voor de DA-converter. De parametrische equalizeropties verdelen het frequentiebereik in twintig banden en de versterkingsfactor is instelbaar in stappen van 0,01 dB voor precieze en nauwkeurige controle. Bovendien kunt u ook de Q-waarde regelen om het exacte frequentiebereik in te stellen.

De opslagruimte is slechts 64 GB maar de P1 is daarin geen uitzondering. Fabrikanten zijn doorgaans karig met het plaatsen van opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid door plaatsing van een microSD-kaartje van maximaal 1,5 TB.

We hebben nog gen prijs voor de Benelux vernomen, maar afgaande op de prijs in dollars zal de Activo P1 vermoedelijk een adviesprijs in de buurt van 400 euro gaan krijgen.

MERK

EDITORS' CHOICE