Cambridge Audio lanceert met de Melomania P100 zijn eerste draadloze over-ear hoofdtelefoon

Het Britse audimerk Cambridge Audio heeft zijn eerste draadloze over-ear hoofdtelefoon gelanceerd en hij heet Melomania P100. Opvallend is het gebruik van klasse AB versterkers en een speelduur van maar liefst 100 uur, mits noise cancelling is uitgeschakeld. De gebruiker kan zelf de batterijen en de oorkussens vervangen en dat verlengt de levensduur vermoedelijk in een aanzienlijke mate.

Cambridge Audio Melomania P100: klasse AB versterkers

In de zomer van 2019 heeft Cambridge Audio zijn eerste draadloze hoofdtelefoon gelanceerd en dat was het in-ear model Melomania 1. De fabrikant heeft daar later nog wat variaties op uitgebracht. De laatste variant was de Melomania M100 die dit voorjaar is uitgekomen. De Melomania M100 heeft Actrive Noise Cancelling (ANC) en een lange speelduur voor een in-ear hoofdtelefoon.

Cambridge Audio heeft nu met de Melomania P100 zijn eerste over-ear model gelanceerd. De Melomania P100 beschikt over klasse AB versterkers. De drivers hebben een drielaags Mylar membraan met een diameter van 40 millimeter. Volgens Cambridge Audio zorgt klasse AB versterking voor een meeslependere luisterervaring dan de klasse D technologie die door veel concurrenten wordt gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat de combinatie van hoogwaardige drivers en toonaangevende versterking optimaal tot hun recht komt, is de P100 voorzien van Bluetooth 5.3 met Qualcomm's Snapdragon Sound. Er wordt ondersteuning geboden voor aptX Lossless en aptX Adaptive (tot 24-bit/96 kHz), naast codec-ondersteuning voor SBC en AAC. Bluetooth Multipoint-connectiviteit is ook inbegrepen. Overigens, naast draadloze Bluetooth-connectiviteit is ook bekabeld muzieksignaal aanleveren mogelijk via een USB-C naar 3,5 mm jackplug of USB-C naar USB-C. Beide kabels worden meegeleverd.

De Melomania P100 beschikt natuurlijk over Active Noise Cancelling (ANC) met drie door de gebruiker te selecteren instellingen, samen met de transparantiemodus.

De accuduur zet een nieuwe norm in de markt van draadloze over-ear hoofdtelefoons. De Melomania P100 heeft een batterijduur van maar liefst 60 uur als ANC is ingeschakeld en als ANC is uitgeschakeld speelt de Melomania P100 volgens Cambridge Audio 100 uur voordat hij moet worden opgeladen. Dit ondersteunt een continue luisterervaring voor een werkweek of vakantieweekend. Bovendien kan een snelle lading van vijf minuten tot twee uur luisterplezier bieden met ANC aan of vier uur met ANC uit. Dat is handig als je haast hebt.

Met de Melomania Connect-app  voor iOS en Android heeft de gebruiker de beschikking over een zevenbands EQ met zes voorinstellingen, samen met een gamingmodus die nauwkeurige geluidssynchronisatie ondersteunt voor spelletjes en televisie kijken.

Ten slotte heeft Cambridge Audio ook nagedacht over duurzaamheidaspecten. Door de gebruiker vervangbare batterijen en oorkussentjes verlengen de levensduur van de Melomania P100. De oorkussentjes zijn gemaakt van veganistisch leer. Verder heeft fabrikant 50% gerecycled plastic en aluminium gebruikt, evenals gerecycled neodymium voor de drivers. Er is gekozen voor een plasticvrije verpakking.

Cambridge Audio Melomania P100: prijs en leveringsinformatie

De Melomania P100 is leverbaar in een witte en in een zwarte uitvoering en gaat in beide gevallen voor 279 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE