Cambridge Audio Melomania 1: draadloze in-ears met IPX5-certificering

Het Britse audiobedrijf Cambridge Audio heeft zijn eerste draadloze in-ear hoofdtelefoon gepresenteerd. De nieuwe Melomania 1 is volledig draadloos. De oordoppen worden opgeladen in de meegeleverde transportdoos. Dankzij de IPX5-certificering is de Melomania 1 ook geschikt voor sportief gebruik of gebruik in de regen.

Cambridge Melomania 1: de eerste draadloze in-ears van Cambridge Audio

In zijn geschiedenis van meer dan vijf decennia bouwen van hifi en home cinema producten, heeft het Engelse audiobedrijf Cambridge Audio veel innovatieve producten geïntroduceerd. De Melomania 1 is de nieuwste, zijnde Cambridge Audio's eerste paar volledig draadloze hoofdtelefoon.

De Melomania 1 is ontworpen om te werken met laptops, tablets, draagbare audiospelers en smartphones en is vernoemd naar de locatie voor livemuziek op de begane grond van het R&D-centrum van Cambridge Audio. Volgens de makers zet de Melomania 1 een nieuwe standaard voor Brits ontworpen bluetooth-hoofdtelefoons door premium materialen te combineren met precisie-engineering, hoogwaardige draadloze audioprestaties en een uitstekende levensduur van de batterij.

De Melomania 1 is beschikbaar vanaf heden en wisselt voor een bedrag van 130 euro van eigenaar.

Cambridge Melomania 1: uitstekende levensduur van de batterij

Met een batterijlevensduur tot negen uur na één oplaadbeurt, beschikt de Melomania 1 over aanzienlijk meer uithoudingsvermogen dan veel van zijn draadloze rivalen. Met het bijgeleverde oplaadetui kan de gebruiker de hoofdtelefoon volledig opnieuw opladen, waardoor er nog 36 uur on-the-go-gebruik is. De totale batterijduur is duszo’n 45 uur. “Batterijangst” hoort dus tot de verleden tijd; deze koptelefoon zal doorgaan met het produceren van uitstekend klinkende muziek voor dagen.

Cambridge Melomania 1: bekroonde Britse audiotechniek

Cambridge Audio maakt al meer dan vijftig jaar transparant klinkende, prachtig ontworpen Britse audioproducten en het bekroonde, in Londen gevestigde ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat de Melomania 1 geen uitzondering is, aldus de persverklaring van het bedrijf.

In de 5,8mm-drivers van de Melomania 1 is o.a. grafeen gebruikt. De technici van Cambridge Audio hebben dit lichtgewicht materiaal geselecteerd vanwege de uitstekende sterkte en flexibiliteit. Deze eigenschappen geven deze hoofdtelefoons de dynamiek en respons om muziek af te leveren met een helderheid en aanwezigheid die hun kleine formaat en bijna onmerkbare gewicht in eerste instantie verbergt.

Het draadloze ontwerp bevat bluetooth 5.0-technologie voor uitstekende energie-efficiëntie en signaalstabiliteit. De hoofdtelefoon heeft een draadloos bereik van maximaal dertig meter en ondersteunt de nieuwste AAC- en aptX-codecs (profielen: A2DP, AVRCP, HSP, HFP; codecs: aptX, AAC, SBC). Dit betekent dat alle smartphonegebruikers kunnen genieten van draadloze audio zonder signaalverlies.

De Melomania 1 is geschikt voor het aannemen van telefoongesprekken en om ervoor te zorgen dat spraakoproepen fris, helder en vrij van achtergrondruis blijven, beschikt de Melomania 1 over hoge kwaliteit microfoons (MEMS) en de Clear Voice Capture (cVc) ruisonderdrukkingstechnologie van Qualcomm.

Cambridge Melomania 1: lichtgewicht en gebouwd om overal gedragen te worden

De Melomania 1 is ontworpen voor gebruik in de echte wereld, bijvoorbeeld tijdens woon-werkverkeer of tijdens een trainingssessie in minder dan ideale omstandigheden.

De oordoppen wegen slechts 4,6 gram elk en wordt geleverd met een keuze aan oordopjes van silicone en traagschuim. Hiermee kan de gebruiker de pasvorm aanpassen om een ideale combinatie van comfort, geluidsisolatie en geluidskwaliteit te bereiken. En dankzij de IPX5-certificering is de Melomania 1 ook volledig beschermd tegen water en zweet, zodat de koptelefoon niet opgeruimd hoeft te worden omdat er plotseling een regenbui valt of de gebruiker op het punt staat een nieuw persoonlijk record te vestigen.

MERK

EDITORS' CHOICE