Cambridge Audio Melomania M100: draadloze in-ears met ANC en lange accuduur

De Britse audiofabrikant Cambridge Audio heeft de nieuwste versie van zijn Melomania in-ear hoofdtelefoon gepresenteerd. De Melomania M100 introduceert ondersteuning van Lossless Audio en Active Noise Cancelling. De Melomania M100 bouwt voort op meer dan vijftig jaar audio-expertise en de passie voor muziek die in voorganger Melomania 1+ is verwerkt.

Cambridge Audio Melomania M100

Cambridge Audio maakt innovatieve, transparant klinkende en prachtig ontworpen Britse audioproducten sinds de introductie van de revolutionaire P40-versterker in 1968. Zoals alle producten is de M100 ontworpen, afgestemd en ontwikkeld op de eigen muzieklocatie en hoofdkantoor in Londen. De nieuwe draadloze in-ear hoofdtelefoon heeft volgens de fabrikant premium drivers die worden aangedreven door klasse AB versterkers. Dit gaat nu samen met een batterijlevensduur van 10 uur met Active Noise Canceling ingeschakeld (ANC) en met ANC uitgeschakeld kan de luisteraar 16 uur muziek luisteren. Dat is handig op een lange vlucht of treinreis.

“Door het gebruik van geavanceerde technologie zoals aptX Lossless is de Melomania M100 gemaakt om onze beste echte draadloze oortelefoons tot nu toe te zijn, om iedereen aan te kunnen en te laten zien wat echte audio-expertise kan bieden”, zegt James Johnson-Flint, eigenaar van Cambridge Audio.

Om ervoor te zorgen dat de combinatie van premium driver en toonaangevende versterking zijn volledige potentieel kan bereiken, heeft de M100 Qualcomm's Snapdragon Sound uitgerust met aptX Lossless draadloze technologie. Dit maakt draadloos afspelen in CD-kwaliteit mogelijk zonder compressie met verlies.

Cambridge Audio Melomania M100: ANC en klankregeling

De ANC maakt gebruik van een hybride combinatie van Feed-Back- en Feed-Forward-technologie, met externe microfoons voor het monitoren van omgevingsgeluid van buitenaf, en microfoons in de gehoorgang. Dit blokkeert effectief omgevingsgeluid dat anders de meeslepende luisterervaring zou verstoren. De allernieuwste Qualcomm Adaptive ANC-technologie betekent dat de ruisonderdrukkingservaring ook wordt geoptimaliseerd, ongeacht hoe nauwkeurig de oordopjes in de oren zijn geplaatst.

De M100 is direct uit de doos afgestemd om het veelgeprezen Cambridge-geluid te leveren: transparant en natuurlijk. Er is natuurlijk ook nog zoiets als persoonlijke voorkeur. Daarom biedt de M100 een volledig scala aan opties om het geluid aan te passen. Binnen de geheel nieuwe Melomania Connect-bedieningsapp kan de audio worden gepersonaliseerd naar de smaak van de luisteraar. Een zevenbands EQ kan worden gebruikt om de klanken nauwkeurig handmatig aan te passen, terwijl er zes presets worden aangeboden die zijn afgestemd op meerdere muziekgenres.

Cambridge Audio Melomania M100: lange speelduur

De Melomania M100 biedt tot 10 uur afspeeltijd na slechts één keer opladen met ANC geactiveerd, of 16 uur met ANC uitgeschakeld. Er zijn meer dan twee volledige oplaadbeurten beschikbaar vanuit het opbergdoosje, zodat in totaal 52 uur speelduur wordt geboden zonder tussentijds opladen. Snel opladen betekent dat slechts 10 minuten oplaadtijd nog eens twee uur ANC-compatibel afspelen mogelijk maakt. Handig als je haast hebt.

De behuizing is goed uitgebalanceerd en licht genoeg zodat de gebruiker nauwelijks merkt dat hij/zij de Melomania M100 draagt. Drie maten siliconen oordopjes en twee maten traagschuim oordopjes zorgen ervoor dat luisteraars de juiste combinatie van langdurig comfort en een goede, geluidsisolerende afdichting vinden om dat meeslepende geluid te leveren.

Cambridge Audio Melomania M100: Bluetooth-connectiviteit met nieuwe functies

Bij het ontwerpen van de nieuwe Melomania M100 is gebruik gemaakt van de feedback van gebruiker n.a.v. eerdere Melomania-modellen. Zo heeft de Melomania M100 de Bluetooth-connectiviteit met de allernieuwste functies. Dankzij zowel Google Fast Pair als Microsoft Swift Pair is het voor de eerste keer verbinden van de M100 met een Android-telefoon/tablet of Windows-pc moeiteloos. De oortelefoons zenden hun beschikbaarheid uit en de Android- of Microsoft-apparaten zullen vragen om te koppelen. Klik gewoon op “Ja” en je bent klaar. Een fysieke knop op de oplaadcassette kan de oortelefoons ook met één druk op de knop in de Bluetooth-koppelingsmodus zetten.

De aanraakbedieningen zijn ook verfijnd om responsiever en intuïtiever te zijn. Om de luisteraar nog meer keuze te bieden, kunnen alle aanraakbedieningen op de oordopjes individueel worden aangepast vanuit de nieuwe Melomania Connect-app.

De M100 ondersteunt de Gaming-modus, die zorgt voor een vrijwel perfecte scherm-/geluidssynchronisatie tijdens het spelen van de nieuwste games, en die synchronisatieproblemen met bepaalde video-inhoud kan corrigeren. De latentie is teruggebracht tot slechts 80 ms.

Bluetooth 5.3 met LE Audio heeft ook het toekomstbestendige potentieel om in de loop van de tijd verdere voordelen te bieden, zoals ondersteuning voor AuraCast Broadcast Audio en de hoogwaardige, batterijbesparende LC3-audiocodec. Deze zijn gebouwd om lang mee te gaan en zich aan te passen aan de volgende fase van draadloze technologie.

Cambridge Audio Melomania M100: gemaakt van duurzame materialen

De ontwikkeling van de nieuwe Melomania M100 was volgens de fabrikant  aanleiding om waar mogelijk te concentreren op het gebruik van duurzame materialen. Zo is gerecycled neodymium geïntroduceerd voor de drivermagneten en 50% gerecycled voor de behuizing. De M100 worden ook verzonden en geleverd in een plasticvrije verpakking.

Cambridge Audio Melomania M100 heeft een adviesprijs van net geen 200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE