NIEUWS

xMEMS lanceert nieuwe ontwerpen voor draadloze in-ear hoofdtelefoons met de eigen nieuwe revolutionaire drivers

xMEMS heeft nieuwe draadloze in-er hoofdtelefoons gelanceerd waarmee het bedrijf zijn zelfontwikkelde solid-state MEMS-microluidsprekertechnologie op de kaart wil zetten. De nieuwe producten zijn niet bedoeld voor consumenten maar voor fabrikanten die de nieuwe drivers van xMEMS zouden willen verwerken in hun eigen hoofdtelefoons. De eerste producten voor consumenten laten nog even op zich wachten.

xMEMS: drivers voor hoofdtelefoons zonder spoelen en magneten

xMEMS Labs werd opgericht in 2018 en ontwerpt en produceert xMEMS-microluidsprekers voor gebruik in oordopjes, in-ear monitors en andere audioapparaten. De innovatieve, monolithische driver-techniek van het bedrijf implementeert zowel de bediening als het diafragma in silicium, waardoor magneten, ophangingscomponenten en membranen van dynamische drivers worden geëlimineerd.

xMEMS wil zijn techniek aan andere fabrikanten verkopen en om de drempel te verlagen en de mogelijkheden voor gebruik in (consumenten)producten te demonstreren heeft de fabrikant twee nieuwe producten gebouwd. De Harding is een xMEMS-referentieontwerp voor tweeweg TWS-oordopjes, terwijl de Montara Plus bedoeld is voor gebruik in full-range in-ear-monitors (IEM's) op audiofielniveau.

Deze nieuwe modellen bieden volgens de ingenieurs van xMEMS het best mogelijke startpunt voor andere fabrikanten met als einddoel hun klanten de voordelen te bieden van 's werelds eerste volledig uit silicium bestaande, monolithische MEMS-microluidsprekers. Mike Housholder van xMEMS verklaart als volgt: “we blijven momentum en bewustzijn opbouwen rond onze MEMS-gebaseerde technologieën die een beter klinkende driver opleveren met een grotere productie-efficiëntie en uniformiteit. Intussen doen we er alles aan om elke klant die de waarde begrijpt om het gebruiken van MEMS-drivers onderdeel te maken van hun toekomstige productverhaal. Daarom stellen we een beperkt aantal van onze TWS-oordopjes en IEM-ontwerpen beschikbaar voor aankoop aan elk toekomstgericht merk of elke fabrikant die op zoek is naar een routekaart voor de snelst mogelijke adoptie van xMEMS-technologie.”

xMEMS Harding

Het model Harding is een tweeweg draadloos oordopjesontwerp dat superieure hoogfrequente respons en helderheid levert met Cowell, 's werelds kleinste solid-state driver (ook wel “microluidspreker”luidspreker genoemd dor xMEMS). Cowell fungeert als tweeter voor realistische middentonen en hoge tonen en is gekoppeld aan een speciaal ontworpen 9 mm dynamische driverwoofer die de bas levert. Dit is ook een ANC-ready (Active Noise Cancelling) ontwerp dat een Qualcomm Bluetooth Audio SoC en drie microfoons per oordopje bevat voor ruisonderdrukking.

xMEMS Montara Plus

De Montara Plus is ontworpen als 's werelds xMEMS-microluidspreker met de hoogste output. Het is een full-range driver voor gebruik in IEM's. De Montara Plus levert geluidsdrukniveaus tot 120 dB @ 200 Hz. Het USB-C IEM-ontwerp omvat een audio-DAC met hoge resolutie van Synaptics en een stemmicrofoon voor telefoongesprekken en webondersteuning.

De Montara Plus biedt volgens opgave van de fabrikant ook een snelle transiënte respons en een grote bandbreedte (20 Hz tot> 40 kHz). In IEM met één luidspreker ondersteunt dit een kleinere, lichtere en eenvoudigere implementatie zonder de fase-uitlijning en ontwerpcomplexiteit van IEM met meerdere drivers.

Mike Housholder licht toe: “we zien de vraag naar xMEMS-luidsprekers exponentieel groeien terwijl merken over de hele wereld proberen zich te onderscheiden in de markt en hun productie-inspanningen stroomlijnen. Door deze referentieontwerpen te verkopen, dragen we ons steentje bij om ervoor te zorgen dat de overstap naar MEMS-luidsprekers zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt, zodat meer merken, fabrikanten en hun klanten binnenkort kunnen profiteren van de brancheveranderende innovaties van xMEMS.”

Zoals al opgemerkt, deze nieuwe ontwerpen van xMEMS Labs kunnen worden gekocht en worden verzonden naar TWS- en IEM-merken. Consumentenproducten zullen naar verwachting in de komende maanden of in 2025 beschikbaar komen.

Meer weten? Kijk dan op de website van xMEMS.


EDITORS' CHOICE