NIEUWS

Er komt een nieuwe streaming-dienst van Lenbrook en HDtracks

Lenbrook Media Group heeft aangekondigd dat het samen met streaming-dienst HDtracks een nieuwe streaming-service gaat lanceren die gebruik zal maken van schaalbare audiotechnologie en tegelijkertijd de consument keuze zal bieden in audioformaten met hoge resolutie. HDtracks heeft veel ervaring met hi-res muziekdownloads van hoge kwaliteit. Natuurlijk gaan de onlangs aangekondigde nieuwe audio-codecs van Lenbrook daar ook een rol bij spelen.

Volgens Lenbrook bestaat er een ongegronde overtuiging dat geluidskwaliteit alleen wordt gedefinieerd door bitdiepte en dat servicekwaliteit alleen wordt bepaald door het aantal nummers dat een service bevat. Beide bedrijven zijn het erover eens dat gebruikers het feit zullen waarderen dat HDtracks goed samengestelde inhoud kan bieden die een breed scala aan genres omvat, terwijl ze de best klinkende versies van een nummer leveren in het formaat dat de luisteraar kiest. Naast een reeks unieke functies zal de nieuwe HDtracks-streamingdienst consumenten keuze bieden in formaten en de eerste abonnementsdienst zijn die de kwaliteit van de dienstverlening kan maximaliseren op basis van de netwerkomstandigheden.

HDtracks werd in 2008 opgericht door Norman en David Chesky, de Grammy Award-winnende pioniers van revolutionaire opnametechnieken en de oprichters van het prestigieuze Chesky Records-label. HDtracks heeft hun obsessie met audiokwaliteit serieus genomen. Toonaangevende audiotechnologie, nauwgezette kwaliteitscontroles, een enorme bibliotheek en een gebruiksvriendelijke interface hebben ertoe bijgedragen dat HDtracks zijn uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende platforms voor het ontdekken van muziek.

“We wilden al een tijdje een HDtracks-streamingdienst lanceren. In Lenbrook hebben we een partner met een wereldwijd bereik om ons te helpen een dienst te lanceren die kwaliteit en keuze voor de consument garandeert,” zegt David Chesky, mede-oprichter van HDtracks, die een erkend leider  en evangelist is van audio met hoge resolutie naast zijn broer Norman. “Fans kunnen hun formaat kiezen, d.w.z. PCM/FLAC of MQA, in een dienst die audiostreaming met hoge resolutie garandeert, of je nu thuis of onderweg bent.”

Onlangs schreven wij over de MQA Labs en de nieuwe codec AIRIA. De HDtracks-service zal de eerste zijn die Lenbrooks AIRIA van MQA Labs gebruikt, een transparante codec die even geschikt is voor streaming vanuit de cloud of draadloos van een apparaat naar een hoofdtelefoon. Ontworpen voor draadloze communicatie met lage latentie door de uitvinders van verliesvrije compressie, biedt het de voordelen van een formaat-agnostische, schaalbare codec met een ongeëvenaarde combinatie van audiokwaliteit, betrouwbaarheid en data-efficiëntie.

“Onze industrie is opgebouwd door kritische muziekliefhebbers keuzes te bieden en tegelijkertijd innovatie te gebruiken om de levering van digitale muziek te bevorderen,” legt John Banks, Chief Strategy Officer van Lenbrook, uit. “Als audiofielen zelf is het een spannend vooruitzicht om een dienst tot leven te brengen voor de miljoenen audiofielen wereldwijd die zo hartstochtelijk geven om de kwaliteit van de muziek waarnaar ze luisteren.”

De dienst zal beschikbaar zijn op verschillende platforms. Mike Jbara, VP en GM van Lenbrook Media Group voegt hieraan toe: “Norman en David zijn de perfecte partners voor Lenbrook. Hun ervaring en begrip van de high-end audiofan is uniek en hun geschiedenis met kwaliteit en innovatie spreekt voor zich. We zijn er klaar voor om deze reis met hen aan te gaan en te denken dat muziekfans het geweldig zullen vinden.” Dit nieuwe partnerschap is het resultaat van een langdurige relatie tussen beide bedrijven en hun complementaire capaciteiten, wat Lenbrook motiveert om samen met de gebroeders Chesky mede-eigenaar van het bedrijf te worden.

Er zijn nu wel allerlei voornemens en plannen bekend gemaakt, maar verder is het nog even afwachten. De lanceerdatum van de nieuwe streaming-dienst wordt voor eind 2024 bekendgemaakt en de abonnementsprijzen zijn nog niet vastgesteld. Beide partijen streven ernaar de dienst op mondiale schaal beschikbaar te maken, hoewel de initiële geografische implementatie nog moet worden bepaald.


EDITORS' CHOICE