NIEUWSThorens

Thorens New Reference Collection: audiofiele plaat voor audiofiele draaitafel

Draaitafelbouwer Thorens heeft in mei 2023 zijn vlaggenschip draaitafel New Reference aan het publiek getoond op de High End audiobeurs in München. Deze draaitafel was mede ontwikkeld om het 140-jarig jubileum van Thorens als merk luister bij te zetten. Thorens heeft nu samen met het Duiste Inakustik een audiofiele vinylplaat voor de New Reference ontwikkeld. De plaat komt in juni op de markt.

Thores New Reference Collection

Er zijn ruim twee jaar verstreken sinds de laatste compilatievan Thorens op vinyl. Thorens heeft in de tussentijd niet stilgezeten. De TD124, waaraan “Tribute To A Legend” was gewijd, blijft enorm populair. Met de “New Reference” heeft het merk zich gericht de meest complexe rit uit de geschiedenis van Thorens, die naar eigen zeggen is bedoeld om een dieper en preciezer inzicht te geven in nieuwe en oude platen met nieuwe technologieën die voor het eerst in de hifisector worden gebruikt.

Thorens heeft daartoe de uitgave van een dubbelalbum geïnitieerd. Op dit dubbelalbum wordt een periode van zo'n 60 jaar vertegenwoordigd: De oudste producties stammen uit 1960, aan het begin van het stereotijdperk. De nieuwste nog maar een paar jaar geleden. Bij het selecteren van de titels bladerde Thorens opnieuw uitgebreid door de vinylcollectie, waarbij oude favorieten en nieuwere luistertesthoogtepunten werden gecombineerd tot een zeer persoonlijke, maar ook consensuele mix: een bepaald zwak voor soul kan niet worden genegeerd.

Meer weten? Kijk dan in de webshop van Inakustik.


EDITORS' CHOICE