NIEUWSThorens

Thorens Soundwall HP 600: iconische luidsprekers die hun debuut in de Benelux zullen hebben op het DAE

Importeur Penhold BV brengt de Thorens Soundwall HP 600 als exclusieve primeur naar het DAE. Bezoekers kunnen deze iconische Thorens luidsprekers tijdens de hifishow beluisteren in ruimte 118, aangestuurd door een buizenversterker van het Poolse Fezz Audio.

Thorens Soundwall HP 600: drieweg open baffle luidspreker

Penhold zal in kamer 118 enkele van haar muzikale producten aan de bezoekers van het Dutch Audio Event tonen. Speciale aandacht is er voor de in mei 2023 aangekondigde Soundwall HP 600 van Thorens, een dipool-luidspreker met een open baffle die zal worden aangestuurd door een buizenversterker type Lybra 300B van Fezz Audio. Samen met zowel een analoge als een digitale bron in de vorm van een Thorens TD 1600 met TP 160 toonarm en een bijpassend Thorens TAS 1600 MC-element en een Lumin U2 Mini transport met Sbooster voedingsupgrade belooft het een muzikale en vooral memorabele bedoening te worden tijdens de populaire hifishow in Veldhoven.

De Fezz Equinox DAC by LampizatOr zorgt voor de omzetting van het digitale signaal uit de Lumin en een Fezz Gratia Prestige phono voorversterker (uiteraard ook met buizen bezet, net als de DAC) maakt de audioset in kamer 118 helemaal af.

Thorens Soundwall HP 600

De Thorens Soundwall HP 600 (adviesprijs 22.000 euro per paar) is een hommage aan de 40 jaar geleden door het merk gemaakte HP 360 en HP 380 luidsprekers. Deze hernieuwde incarnatie combineert een open baffle met een dipool-ontwerp, waarbij de twaalf woofers in combinatie met een in D’Apollito geplaatste middentonerset met dubbelzijdige tweeter voor het echte dipool-karakter zorgen. Het afstraalgedrag van de achterste tweeter kan worden aangepast, zodat fijnafstemming op smaak en ruimte mogelijk zijn.

Een dynamische, breedbandige weergave met een driedimensionaal stereobeeld een puur, niet overdreven laag is het gevolg van dit ontwerp, dat in elke huiskamer goed tot zijn recht komt. Liefhebbers van goede weergave en mooie hifi komen volgens Penhold tijdens het DAE zeker aan hun trekken in ruimte 118. De demoruimte bevindt zich direct naast de tweede ingang van het DAE bij de Flevoland-foyer.


EDITORS' CHOICE