NIEUWSOnkyo

Onkyo TX-SR3100: betaalbare meerkanaals AV-receiver

Audiomerk Onkyo heeft de TX-SR3100 gelanceerd, een betaalbare 5.2-kanaals AV-receiver die o.a. Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt, alsmede Dolby Vision en HDR10+. De TX-SR3100 biedt volgens de fabrikant ook een oplossing voor bronmedia in stereoformaat met de Dolby Atmos Height Virtualizer die een virtueel meeslepend geluidseffect creëert, ongeacht het aantal en de opstelling van luidsprekers in de kamer.

Onkyo TX-SR3100: kalibratie n.a.v. de ruimte en de luidsprekers

Met Onkyo's eigen akoestische kalibratietechnologie AccuEQ Room Calibration wordt volgens de ontwerpers het maximale uit een luidsprekersysteem gehaald. De grootte en positie van de luidsprekers en de akoestische omstandigheden van de kamer worden automatisch geregistreerd en eventuele onvolkomenheden worden gecompenseerd door nauwkeurige afstelling, zodat de audio in perfecte kwaliteit kan worden weergegeven. Akihisa Watanabe, projectmanager voor meerkanaalsontvangers bij Onkyo, legt uit: “De AccuEQ-technologie vergde maandenlang onderzoek en diepgaand ontwikkelingswerk door onze ingenieurs in het ontwikkelingscentrum van Osaka. Ons doel was om het grote publiek een gemakkelijk toegankelijke oplossing voor geluidsverwerking aan te bieden die meestal gereserveerd is voor professionele opnamestudio's of concertzalen. We hebben deze uitdaging overwonnen en de uitgebreide verbetering van de klantervaring rechtvaardigde dit volledig.”

Onkyo TX-SR3100: Vocal Enhancer voor dialogen

De Vocal Enhancer-technologie van de Onkyo TX-SR3100 verbetert dialogen en stemmen door een monofone component toe te voegen aan de linker- en rechter frontluidsprekers. Deze functie zorgt ervoor dat individuele woorden duidelijk verstaanbaar zijn, ongeacht de volume-instelling en zelfs tijdens actiescènes met luide explosies.

Voor audiofielen interessant is de Music Optimizer DSP-modus die gecomprimeerde bestanden kan reconstrueren zodat ze volgens de fabrikant bijna terugkeren naar hun oorspronkelijke kwaliteit. Kleine details die tijdens het compressieproces verloren zijn gegaan, worden hersteld. Deze functie blijkt bijzonder nuttig bij formaten zoals WMA, AAC en MP3.

Met behulp van de nieuwste HDMI 2.1a-standaard ondersteunt de TX-SR3100 een breed scala aan videosignalen, waaronder 8K bij 60 Hz en 4K bij 120 Hz. De TX-SR3100 is uitgerust met de nieuwste audiodecoderingstechnologieën Dolby Atmos en DTS:X, evenals Dolby Vision en HDR10+ voor visuele optimalisatie. 

De eindtrappen van de TX-SR3100 werken in klasse AB. Onkyo geeft een vermogen op van 80 Watt per kanaal aan acht Ohm bij aansturing van twee kanalen (20 Hz tot 20 kHz, THD 0,08%).

De Onkyo TX-SR3100 heeft een adviesprijs van net geen 500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE