NIEUWSRoon

Roon Labs Nucleus Titan is verschenen

Softwaremaker Roon Labs dat tegenwoordig eigendom is van Harman International, had op de CES 2024 de Nucleus Titan aangekondigd. Op dat moment waren nog geen foto’s en technische details bekend. De Roon Nucleus Titan is inmiddels in productie genomen, reden waarom wij nogmaals aandacht besteden aan de Roon Nucleus Titan. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen.

Roon Nucleus Titan: muziekserver voor Roon-enthousiastelingen

De Nucleus Titan is volgens de ontwerpers nies minder dan de topklasse Roon-muziekserver waarbij de allernieuwste technologie wordt gecombineerd met,precisieproductie en een aanpasbaar uiterlijk. De Nucleus Titan biedt functies van de volgende generatie en verbeterde prestaties. De met veel aandacht voor detail vervaardigde Nucleus Titan geeft zijn klanten de keuze: hij is verkrijgbaar met een behuizing van metaal, steen of hout en maakt het zo mogelijk om de server/streamer aan te passen aan individuele voorkeuren en woonruimtes en ook om een unieke visuele ervaring.

De Nucleus-reeks staat al lang bekend als de ultieme server/streamer-oplossing voor Roon-enthousiastelingen. De Titan overtreft zijn voorganger, de Nucleus Plus, en biedt bijgewerkte hardware en verbeterde prestaties. Dit zorgt voor een gemakkelijke installatie en een zorgeloze werking. Het opvallende ontwerp verbetert elke luisteromgeving en staat op vakkundige wijze centraal.

Na de overname in 2023 van Roon Labs door Harman International, overigens een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics Co., Ltd., biedt Roon een geavanceerd platform voor muziekverkenning, brede compatibiliteit met audioapparaten en is er een afspeelengine ontwikkeld die een ongeëvenaarde geluidskwaliteit levert.

Roon Lans werkt zelfstandig binnen het Harman-concern en het toegewijde team en zet zijn oorspronkelijke missie voort. In overeenstemming met het inclusieve ethos van Harman streeft Roon ernaar zijn ecosysteem voor open apparaten uit te breiden, door samen te werken met meer dan 160 audiomerken om hifiplezier te leveren op meer dan 1.000 hoogwaardige apparaten.

Roon Nucleus Titan: technische kenmerken en eigenschappen:

 • 36 procent meer CPU-prestaties vergeleken met Nucleus Plus
 • 37 procent minder energieverbruik vergeleken met Nucleus Plus
 • 80 procent meer RAM-snelheid en geheugenbandbreedte dan Nucleus Plus
 • Ondersteunt zelfs de grootste muziekbibliotheken en audioconfiguratie met meerdere zones
 • Verkrijgbaar in drie behuizingsafwerkingen: metaal, steen (composiet) en hout
 • Aanpasbare interne SSD-opslag met opties van 0, 2, 4 of 8 TB
 • Exterieurontwerp weerspiegelt de muzikale ontdekkingsfunctie van Roon en het eclectische karakter van muziekcollecties
 • Het nieuwe systeem voor thermisch beheer combineert een zeer efficiënt CPU-koellichaam met ventilatorloze convectiekoeling
 • De Nucleus Titan is de enige premium server/streamer die Roon speciaal voor Roon heeft ontworpen
 • Nauwkeurig gefreesd aluminium chassis gemaakt van een solide, hoogwaardig metalen blok
 • Verbluffende esthetiek, ontworpen voor weergave en aandacht
 • Verbeterde connectiviteit: twee USB-C-, twee USB-A- en twee HDMI-poorten voor alleen audio

De Roon Nucleus Titan is in productie genomen maar we weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen. Ook de prijs is nog niet bekend gemaakt, Louter ter indicatie, in het geruchtencircuit gonst een prijs van circa 4.500 euro, maar de prijs is ook afhankelijk van de gekozen opties en eigenschappen.

MERK

EDITORS' CHOICE