NIEUWSRoon

Harman International neemt softwaremaker Roon Labs over

Harman, overigens een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics Co., Ltd., heeft de overname aangekondigd van softwaremaker Roon Labs. De nieuwe eigenaar van Roon Labs zegt dat er aan de activiteiten van Roon Labs niets zal worden gewijzigd.

Harman International heeft een groot aantal bekende audiomerken in handen zoals JBL, AKG, Harman Kardon, Arcam, Lexicon en Mark Levison. Harman is zelf weer een 100% dochter van technologieconglomeraat Samsung.

Voor wie Roon nog niet kent, even in het kort: Roon is een muziekspelerplatform voor muziekliefhebbers, met een uitgebreide interface voor het bladeren en ontdekken van muziek, compatibiliteit met vrijwel elk audioapparaat en een afspeelengine die is ontworpen om het best mogelijke geluid te leveren. Roon is beschikbaar voor alle populaire besturingssystemen en produceert een lijn hardwareservertoepassingen genaamd Nucleus.

Meer weten over Roon? Lees dan onze recensie over Roon 1.8.

Harman heeft een persbericht de wereld ingestuurd waarin de overname van Roon Labs is aangekondigd. “Bij Harman zijn we erg trots op ons vermogen om uitzonderlijke audio-ervaringen te creëren voor onze partners en consumenten over de hele wereld”, aldus Dave Rogers, President, Lifestyle Division, Harman. “Het team van Roon deelt onze passie om uitzonderlijk geluid en connectiviteit te bieden aan muziekliefhebbers terwijl ze thuis en onderweg browsen, ontdekken en luisteren. We kijken ernaar uit om Roon te verwelkomen, wiens indrukwekkende talent de Harman-familie zal versterken en onze toch al robuuste technische capaciteiten zal versterken,” aldus de persverklaring van Harman.

Roon zal met het bestaande team als zelfstandig Harman-bedrijf opereren. Alle Roon-activiteiten blijven op hun plaats en blijven zich inzetten voor het bedienen en laten groeien van de Roon-gemeenschap van apparaatpartners en klanten, onder een gezamenlijke missie om boeiende en gepersonaliseerde audio-ervaringen te leveren in een universum van producten en platforms.

In lijn met zijn 'work with all'-strategie zet Harman zich in voor de groei van Roon's ecosysteem voor open apparaten, waaronder samenwerking met meer dan 160 andere audiomerken en het leveren van audio aan meer dan 1.000 hoogwaardige apparaten. De toewijding van Roon aan zijn loyale gemeenschap en zijn uitzonderlijke expertise op het gebied van UI/UX-ontwerp zullen met de overname blijven groeien en bloeien, zo is het voornemen van Harman.

“Ons team is opgetogen om zich aan te sluiten bij Harman, een visionair bedrijf dat de audio-industrie al tientallen jaren vooruit leidt”, aldus Enno Vandermeer, CEO van Roon. “Door de krachten te bundelen met Harman verkrijgt Roon de ongelooflijke schaal, middelen en reikwijdte van een mondiale technologieleider, terwijl we onze onafhankelijkheid behouden om te investeren in de groei en de toekomst van het bedrijf. We kijken ernaar uit om ons geavanceerde databeheer, SaaS-expertise en mogelijkheden voor consumentenbetrokkenheid te blijven aanbieden aan ons brede ecosysteem van partners, terwijl we onze krachten bundelen met Harman om onze klanten nog betere audio-ervaringen te bieden.”

MERK

EDITORS' CHOICE