NIEUWSQ Acoustics

Q Acoustics lanceert 3000c productlijn

De Britse luidsprekerbouwer Q Acoustics introduceert de betaalbare 3000c-productlijn van luidsprekers. Voortbouwend op de meest populaire luidsprekerserie 3000i, zet deze nieuwe serie de staat van dienst van het bedrijf voort op het gebied van het leveren van klankmatige prestaties en hoogwaardig ontwerp en constructie die ver buiten zijn klasse ligt. De 3000c is volgens de ontwerpers het perfecte instappunt in een moderne audiofiele wereld of als kosteneffectieve luidsprekerupgrade. De levering gaat in de loop van augustus beginnen en Q Acoustics kan ook pakketten leveren voor creatie van een meerkanaals opstelling.

Q Acoustics 3000c: vijf nieuwe luidsprekers voor muziek en thuisbioscoop

De nieuwe luidsprekerserie van Q Acoustics is voorzien van een C3 Continuous Curved Cone middentoner/woofer, die voor het eerst geïntroduceerd in de 5000-serie en de M40. Het nieuwste technische platform van Q Acoustics tilt de 3000c boven zijn soortgenoten en levert volgens de ontwerpers een geluid dat wordt gedefinieerd door een gearticuleerd en snel middenbereik, gecontroleerde maar krachtige basdynamiek en genuanceerde en gedetailleerde hoge frequenties, naast een uitzonderlijk geluidsbeeld dat nog niet eerder op dit niveau is ervaren.

De 3000c-familie bestaat uit de monitormodellen 3010c, 3020c en 3030c, de vloerstaande 3050c en ten slotte centermodel 3090c voor het bouwen van een thuisbioscoop.

Q Acoustics 3000c: C3 Continu gebogen conusontwerp

Significante vooruitgang in het ontwerp van een luidsprekerdriver is zeldzaam, maar de C3-driver pakt met succes de tekortkomingen in het gevestigde ontwerp van de aandrijfeenheid aan.

De C3-driver, oorspronkelijk beschikbaar in de 5000-serie luidsprekers, is het resultaat van uitgebreid onderzoek en compromisloze techniek - hij combineert de basprestatievoordelen van een traditionele rechte conische conus met de middentonen en high-end controle van een uitlopende conus.

Het enkele, vloeiende, doorlopende curveprofiel van de driver levert talloze positieve resultaten op, o.a. een soepelere integratie met de tweeter, dankzij de uitstekende spreiding en goed gecontroleerde frequentierespons. Ook de laagfrequente dynamiek en controle profiteren, wat een grotere flexibiliteit betekent in de positionering van luidsprekers ten opzichte van de muurgrenzen van de luisterruimte. Harmonische vervorming wordt verminderd, terwijl de schaal en nauwkeurigheid van het geluidsbeeld worden verbeterd. En de C3-driver is ook beter bestand tegen staande golven in de kast dan minder geavanceerde drive-units.

Q Acoustics 3000c: evolutie in ontwerp

De 3000c-serie ontwikkelt de kenmerkende look en feel van de 3000i om de ontwikkelende smaak in interieurontwerp te weerspiegelen. Voortbordurend op het reducerende ontwerpethos van Q Acoustics en in navolging van het onopgesmukte karakter van het C 3-profiel, is de 3000c visueel minimalistisch, zonder opvallende verbindingen of bouten. Een nieuwe, elegante driverbekleding uit één stuk, in gesatineerd nikkel en gesatineerd chroom (alleen wit) biedt een verfijnde verbetering aan de voorkant van de kast, terwijl alle nieuwe afwerkingen het designaspect van de serie compleet maken.

De 3000c-serie, verkrijgbaar in vier nieuwe, moderne en hoogwaardige afwerkingen, zal zich thuis voelen in elke woonruimte. De introductie van een nieuwe, lichtere (Pin Oak) en donkerdere houten (Claro Rosewood) bekleding, naast de nieuwe, maar klassieke afwerkingen in Satin White en Satin Black die voor het eerst te zien waren in de 5000-serie, weerspiegelt volgens de fabrikant het eigentijdse designkarakter van deze nieuwe luidsprekerfamilie.

Het vloerstaande model 3050c beschikt over een stijlvol, massief aluminium stabilisatorontwerp dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de M40. Het hele assortiment is voorzien van aan de bovenkant verstelbare spikes voor een eenvoudigere waterpasstelling en omvat ook een aansluitpaneel uit de 5000-serie, met luidsprekeraansluitingen met laag profiel voor eenvoudige plaatsing in de buurt van een muur.

Q Acoustics 3000c: innovaties m.b.t. behuizing en drivers

Elk model in de 3000c-serie is voorzien van de akoestische kastinnovaties die voor het eerst werden geïntroduceerd in de hoogwaardige Concept-reeks luidsprekers, waaronder het ontwerp van de tweeterbehuizing, P2P (Point 2 Point) versteviging en (in de vloerstaande 3050c) Helmholtz Pressure Equalizers (HPE) buis technologie.

Q Acoustics 3000c: tweeter

Gebaseerd op de ontwerpprincipes van de 5000-serie en de nieuwe Concept-serie daarvoor, is de 3000c-tweeter hermetisch afgesloten en mechanisch geïsoleerd of 'zwevend' van het front. Dit voorkomt interne drukmodulaties vanuit de kast en vanuit de aangrenzende middentoner/woofer. De binnenkamer is ook nauwkeurig geventileerd voor minder vervorming, met een lager cross-over punt voor optimale integratie door het cross-over gebied.

Q Acoustics 3000c: middentoner/woofer

De baanbrekende C3-conus vormt de kern van het 3000c middentoner/woofer. De geometrie van de conus vereist uitzonderlijke motorkracht voor optimale prestaties. Om die reden zijn er substantiële magneten aan de spreekspoelen gekoppeld. De controle van de grote magneten zorgt voor een goede dynamische respons, hoofdruimte en strakke bassen. Naast deze voordelen zorgen de grote magneten er ook voor dat poolplaat en juk bijna verzadigd zijn, wat fluxmodulatie en harmonische vervorming vermindert

Q Acoustics: P2P (Point to Point) en HPE (Helmholtz Pressure Equalisers) technologie

P2P interne versteviging is aangebracht op interne delen van de kast die gevoelig zijn voor galm in de lage frequenties. Deze versterking levert een scherper stereobeeld en een breder, beter gecontroleerd geluidsbeeld op.

De 3050c is, net als alle vloerstaande luidsprekers, kwetsbaar voor interne drukopbouw die ongewenste staande golven en verkleuring veroorzaakt. Om dit te voorkomen, zijn speciaal ontworpen HPE-buizen  in de kast aangebracht om de interne druk teniet te doen en de frequentierespons te verbeteren.

Q Acoustics 3000c: thuisbioscoop opstelling

De nieuwe 3000c-serie is niet alleen geschikt voor tweekanaals gebruik, maar kan ook een getalenteerde maar krachtige 5.1-thuisbioscoopopstelling vormen. Het systeem wordt geleverd in twee 5.1-combinaties: de 3010c 5.1 en de 3050c 5.1 luidsprekerpakketten. De kern van dit home entertainment-assortiment wordt gevormd door centermodel 3090c, die dynamische en haarscherpe dialogen levert, terwijl de koper kan kiezen uit de slanke 3060S-subwoofer of de krachtigere Q B12 voor krachtige maar genuanceerde lage tonen en een werkelijk meeslepende filmische ervaring.

Q Acoustics 3000c: nieuwe duurzame verpakking

Ten slotte, als toonaangevend audiobedrijf ontwikkelt Q Acoustics voortdurend zijn ethos rond duurzaamheid. De nieuwe 3000c-serie is voorzien van een duurzame en recyclebare eierkratverpakking die het bestaande EPS (geëxpandeerd polystyreen) vervangt en een betere bescherming van de luidsprekers en het milieu zal bieden.

Q Acoustics 3000c: prijzen en leveringsinformatie 

  • Q Acoustics 3010c, klein monitormodel, verkrijgbaar vanaf augustus, 399 euro
  • Q Acoustics 3020c, middelgroot monitormodel, verkrijgbaar vanaf augustus, 499 euro
  • Q Acoustics 3030c, groot monitormodel, verkrijgbaar vanaf augustus, 649 euro
  • Q Acoustics 3050c, vloerstaander, verkrijgbaar vanaf augustus, 1.199 euro
  • Q Acoustics 3090c, centermodel, verkrijgbaar vanaf augustus, 399 euro
  • Q Acoustics 3010c 5.1-set (2x 3010c/paar, 3090c, 3060S subwoofer), verkrijgbaar vanaf augustus, prijs nog bekend te maken
  • Q Acoustics 3050c 5.1-set (1x 3050c/paar, 1x 3010c/paar, 3090c, QB12 subwoofer), verkrijgbaar vanaf augustus, prijs nog bekend te maken

MERK

EDITORS' CHOICE