NIEUWSMeridian

Meridian Ellipse: draadloze ellipsvormige luidspreker

De Britse audiofabrikant Meridian heeft een draadloze luidspreker genaamd Ellipse gelanceerd die is bedoeld voor stationair gebruik. De Ellipse heeft immers een voedingskabel nodig en is dus niet bedoeld voor mobiel gebruik. Hij lijkt een beetje op de B&W Zeppelin maar de Ellipse is veel duurder.

Meridian Ellipse

De nieuwe Ellipse van Meridian is voorzien van twaalf unieke fabriekseigen DSP-technologieën, waaronder de eerste implementatie van het zogenoemde “Meridian Bass & Space” in een audioproduct voor thuis. Volgens het bedrijf creëert Ellipse een enorm, ruimtelijk geluidsbeeld dat de omvang ervan ver overtreft, terwijl het de kenmerkende prestaties van Meridian biedt, zoals resolutie, timing, bascohesie en dynamisch bereik voor levensecht en natuurlijk geluid in elke kamer.

“Ellipse vertegenwoordigt een luxe lifestyleproduct dat esthetiek naadloos combineert met prestaties,” zegt Natalie Reynolds, hoofd Product bij Meridian. “De sierlijke rondingen en de gladde, kiezelachtige afwerking zorgen voor een moeiteloze integratie in elk interieur en bieden een boeiende en tastbare ervaring. Dit onderscheidende ellipsvormige ontwerp is terug te vinden in het hele Meridian-productassortiment, inclusief het vloerstaande vlaggenschip DSP8000 XE en de veelgeprezen DSP9. In dit nieuwe product blijven elliptische motieven bestaan, zoals het ingewikkelde spiraalvormige patroon van de elliptische perforaties van het metalen rooster. De Ellipse staat elegant op gewelfde voeten en belichaamt een harmonieuze mix van vorm en functie. Niets is vreemd, het ziet er gewoon goed uit.”

De Meridian Ellipse is volgens de fabrikant direct uit de doos eenvoudig te gebruiken via de Meridian Control-app of een gangbare streaming muziek-app. Met ondersteuning voor Bluetooth, WiFi en Ethernet zijn er meerdere manieren om muziek te streamen via AirPlay, ingebouwde Chromecast, Spotify Connect en TIDAL Connect. Bovendien is het de Ellipse ook Roon Ready en kan hij worden gebruikt als UPnP-renderer. Ten slotte, dankzij de afspeelfuncties bovenop het apparaat, is telefoon niet perse in de buurt nodig om muziek af te spelen.

De Ellipse is de eerste luidspreker van Meridian met het nieuwe R2-elektronicaplatform. R2, een compacte versie van het R1-elektronicaplatform, is speciaal ontwikkeld voor Ellipse. Het beschikt over dezelfde geavanceerde, signaalverbeterende ontwikkelingen als de DSP8000XE en DSP9, en bevat het gloednieuwe en updatebare high-end streamingplatform van Meridian.

De kern van deze feature-rijke streaming-luidspreker wordt gevormd door Meridian's Atlas Software Core, die de implementatie van nieuwe verbeteringstechnologieën en -functies mogelijk maakt, waaronder veel van de geavanceerde signaalversterkende technologieën die te vinden zijn in zijn grotere familieleden.

Meridian Ellipe: technische specificaties

Achter het rooster bevinden zich twee fullrange drivers met een polypropyleen conus met een diameter van 90 millimeter en een centrale woofer voor de lage tonen, die 150 x 100 millimeter meet en eveneens een polypropyleen conus heeft. Voor elke fullrange driver is een versterker beschikbaar met 25 Watt vermogen en de woofer wordt aangestuurd door een versterker van 30 Watt. Het opgegeven frequentiebereik is 40 Hz tot 40 kHz op niveau -3 dB en het volume op niveau 65.

De afmetingen van de Ellipse zijn 163 x 410 x 219 millimeter (H x B x D) en hij weegt bijna vier kilogram.

Meridian Ellipse: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de levering binnenkort beginnen maar prijs en officiële leveringinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE