NIEUWSMeridian

Meridian DSP9: actieve luidspreker met Digital Signal Processing

De Britse audioabrikant Meridian heeft de DSP9 Digital Active Loudspeaker onthuld, De luidspreker heeft een gloednieuwe en iconische kastesthetiek die een nieuwe designsignatuur voor het bedrijf laat zien en een realistische weergave, dynamiek en kracht produceert voor (thuis)bioscopen en luisterruimtes. Natuurlijk zijn drivers en ingebouwde versterkers helemaal op elkaar afgestemd.

Meridian DSP9

“Het doel van Meridian is dat onze producten net zo mooi zijn om naar te kijken als gebruiksvriendelijk en geweldig om naar te luisteren. Een ontwerp waar je geen moeite voor hoeft te doen - elegant, eenvoudig en krachtig,” aldus John Buchanan, CEO van het in Groot-Brittannië gevestigde Meridian. “Met de DSP9 bereiken we de perfecte synthese van functie en vorm door onze holistische systeembenadering. Het is een kunstzinnige evenwichtsoefening waarmee we een prachtige esthetiek kunnen creëren en tegelijkertijd de grenzen van audiotechniek van wereldklasse kunnen verleggen. We zijn verheugd om de DSP9 op High End München te lanceren en deze ongelooflijke luidspreker aan onze partners van over de hele wereld te laten zien.”

Lees ook over de indruk van ons team op de beursvloer over de Meridian DSP9.

De DSP9 is de tweede luidspreker die voortkomt uit het Extreme Engineering Program van Meridian. Het is volgens de fabrikant het resultaat van jarenlange investeringen in technologische innovaties op het gebied van audiodesign. Gebouwd rond het voortdurende onderzoek en de expertise van Meridian in het produceren van authentiek, natuurlijk en levensecht geluid, levert dit programma een prestatieniveau dat nooit eerder werd bereikt met een luidspreker van deze proporties, aldus de persverklaring van Meridian.

De DSP9 introduceert een prachtige nieuwe look voor Meridian-luidsprekers. Het bedrijf heeft met dit product de grenzen van kastontwerp en -constructie verlegd, door de geometrie van de ellips te gebruiken om vanuit elke hoek een visueel verbluffende esthetiek te creëren die ook akoestische voordelen biedt. Geavanceerde engineering werd gebruikt om de opvallende gebeeldhouwde buitenlijnen en de verfijnde driedimensionale ruimtes in de kast te creëren om de prestaties te verbeteren. De krommingen van de panelen van de kast minimaliseren ook ongewenste diffractie van het geluid geproduceerd door de drivers.

“De DSP9-luidspreker is onmiskenbaar Meridian,” zegt Natalie Reynolds, Product Manager bij Meridian. “Het is een krachtpatser van prestaties die kippenvelmomenten levert dankzij ongelooflijke dynamiek, volledige frequentierespons en enorme belastbaarheid. Het is ook esthetisch verbluffend en introduceert een gloednieuw iconisch ontwerp - de schoonheid zit hem in de eenvoud.”

Met de expertise van Meridian op het gebied van psychoakoestiek en diepgaande ervaring in digitale signaalverwerking, beschikt de DSP9 over een reeks gepatenteerde technologieën van Meridian, die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de luidspreker een uitzonderlijke luisterervaring levert in alle omgevingen.

De DSP9 biedt verder een eenvoudige installatie en bediening via het Meridian B-Link Bluetooth-apparaat, IR, USB, RS232 of met een Meridian Controller-product. Een IA21 analoge ingangsmodule verandert de functionaliteit van de DSP9 zodat deze kan worden gevoed vanuit elk niet-Meridian product of systeem met een gebalanceerde of ongebalanceerde analoge uitgang op lijnniveau.

Meridian DSP9: technische specificaties 

  • Frequentiebereik (-3 dB): 20 Hz tot 40 kHz
  • SPL: 119 dB @ 1 meter voor een enkele luidspreker
  • Tweeter: 1 x 25 millimeter beryllium dome met zilveren spreekspoel en op maat gemaakte golfgeleider
  • Middentoner: 1 x 160 millimeter met niet-geleidende spreekspoelvormer en anti-resonantie klemring montagesysteem
  • Woofers: 4 x 200 millimeter polypropyleen long-throw drivers met anti-resonantie klem-ring montagesysteem
  • Versterkers tweeter en middentoner: ieder 150 Watt aan vier Ohm, klasse AB
  • Versterkers woofers: vier gebrugde paren, elk paar 240 Watt aan vier Ohm, klasse D

 

Meridian DSP9: prijs en leveringsinformatie

Dankzij de Select-afwerkingsservice van Meridian kan de luidspreker opgaan in de kamer met een complementaire afwerking of opvallen met een gedurfde, levendige kleur, afgewerkt in mat of glanzend. Prijzen en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE