NIEUWSStassen Hifi

Met de DSP Optimizer Service van Stassen wordt de audioset perfect afgestemd op de akoestiek van de luisterruimte

Audiodealer Stassen heeft een bijzonder product in zijn assortiment opgenomen. De DSP Optimizer Service is een stuk hardware dat in de luisterruimte van de klant door een specialist wordt ingeregeld. De weergave van de audioset wordt gemeten en perfect afgesteld op de luisterruimte.

DSP Optimizer Service

De DSP Optimizer Service van audiodealer Stassen Hifi is voor wie reeds in bezit is van een hoogwaardige tweekanaals of meerkanaals opstelling en de spreekwoordelijke puntjes op de i” wil zetten.

Stassen Hifi geeft de volgende toelichting.

“Met onze DSP Optimalisatie Service komt er een audio engineer bij u op locatie, plaatst de DSP tussen uw installatie en met de meest geavanceerde apparatuur, microfoon en software zal hij bij u het geluid zo aanpassen dat het speelt zoals het volgens de opname / bron zou moeten zijn en dus het maximale uit uw set halen. Maar dan in uw luisterruimte, zo heeft u geen last meer van akoestische problemen, ongewenste frequentiedippen of pieken, slechte timing en fase problemen. Op die manier kunnen we het maximaal haalbare uit uw set behalen.

Als u problemen heeft met bepaalde frequenties die schel klinken boven een bepaalde dB zal dit ook kunnen worden verholpen. Maakt u gebruik van subwoofers? Ook die nemen we mee en zullen klinken als nooit tevoren.

Heeft u een surround opstelling? Elk kanaal zal worden geoptimaliseerd om de best haalbare filmbeleving te krijgen in uw ruimte en met uw installatie. Waar automatische in-meetsystemen zoals Dirac etc. het dynamiek uit het geluid halen waardoor alles vlak en plat gaat klinken zorgt dit juist voor meer leven en “echtheid” in het geluid zonder verlies van dynamiek.

Naar wens is het mogelijk om tijdens de sessie bij u thuis uw eigen persoonlijke smaak of kleuring toe te voegen aan het geluid door dit met de specialist te bespreken,” aldus Stassen Hifi.

Dit medium zal overigens naar verwachting binnen afzienbare tijd een recensie over de DSP Optimizer Service publiceren. Wordt vervolgd.


EDITORS' CHOICE