NIEUWSLenco

Lenco LBT-335BA: draaitafel met chassis gemaakt van bamboe, antislipmat van kurk en Bluetooth

Sinan Kökbugur | 24 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | Lenco

Lenco heeft de LBT-335BA gelanceerd en deze draaitafel valt op door zijn chassis dat is gemaakt van bamboe en de antslipmat die is gemaakt van kurk. Deze natuurlijke materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk maar bieden volgens de fabrikant ook akoestische voordelen. Verder is de LBT-335BA een moderne speelklare draaitafel met ingebouwde phono-versterker, geleverd met koolstof toonarm, element van Ortofon, stofkap en Bluetooth-connectiviteit.

Lenco LBT-335BA: speelklare milieuvriendelijke draaitafel

Lenco was ooit een beroemde Zwitserse fabrikant van hoogwaardige draaitafels. Het merk is een tijdje weggeweest maar is inmiddels in handen van een investeringsmaatschappij. Lenco mikt tegenwoordig met relatief betaalbare producten op een ander publiek. De fabrikant heeft o.a. een groot assortiment van betaalbare en speelklare draaitafels.

 

De LBT-335BA valt op door zijn chassis dat is gemaakt van bamboe. De behuizing, vervaardigd uit echt bamboe met FSC certificaat, belichaamt volgens de ontwerpers een nieuwe norm voor duurzaamheid en stijl in audioapparatuur. Bamboe is één van de snelst groeiende planten ter wereld en staat bekend om zijn milieuvriendelijke eigenschappen. Met de keuze voor bamboe als hoofdmateriaal voor de behuizing van de LBT-335BA, kiest Lenco naar eigen zeggen niet alleen voor het geven van een unieke en warme uitstraling aan de platenspeler, maar ook voor het bieden van een robuuste en duurzame bescherming. Naast zijn milieuvriendelijke karakter biedt bamboe ook uitmuntende akoestische eigenschappen. Zo draagt het natuurlijke resonantievermogen bij aan de helderheid en de warmte van het afgespeelde geluid, aldus Lenco.

Ook de meegeleverde antislipmat valt op want die is gemaakt van kurk. De kurken textuur vermindert trillingen, geeft een natuurlijke antistatische bescherming en verbetert de grip, hetgeen resulteert in een stabielere en helderdere geluidsweergave.

 

Verder heeft de LBT-335BA moderne functies aan boord, zoals Bluetooth-connectiviteit versie 5.2 voor verbinding met Bluetooth-luidsprekers of een Bluetooth-hoofdtelefoon. Een phono-versterker is ingebouwd maar kan desgewenst overbrugd worden. De toonarm, gemaakt van koolstofvezel, is voorgemonteerd en een MM-element van de Deense elementbouwer Ortofon type 2M Red wordt meegeleverd. Het metalen draaiplateau wordt aangedreven met een riem en de gebruiker kan kiezen tussen 33 1/3 en 45 rondjes per minuut. De gebruiker krijgt ook een stofkap bij de LBT-335BA.

 

Ten slotte, de LBT-335BA is voorzien van een USB-B aansluiting ter aansluiting op een computer. De gebruiker kan dan zijn vinylplaten digitaal archiveren. Dat kan handig zijn als het gaat om oude unieke en/of onvervangbare platen.

De Lenco LBT-335BA heeft een adviesprijs van net geen 400 euro.


EDITORS' CHOICE