Pro-Ject Juke Box E1: draaitafel met ingebouwde versterker en Bluetooth-connectiviteit

Draaitafelbouwer Pro-Ject Audio Systems heeft de Juke Box E1 gelanceerd en deze draaitafel heeft alleen nog een setje passieve luidsprekers nodig om muziek te kunnen spelen. Een versterker is immers ingebouwd en de ontwerpers hebben de drempel naar vinylplaten daarmee heel laag gelegd. Uiteraard kan Pro-Ject ook een setje passende luidsprekers leveren. De Juke Box E1 is leverbaar in vier kleuren.

Pro-Ject Juke Box E1

De eind 2017 uitgebrachte Pro-Ject Juke Box E was een laagdrempelige draaitafel met een ingebouwde versterker en was volgens de fabrikant een groot succes. De opvolger is de Juke Box E1 die is voorzien van een verbeterde toonarm- en sub-platter aandrijfsysteem. Bovendien kan makkelijker worden geschakeld tussen 33 en 45 toeren per minuut. De ingebouwde versterker en Bluetooth-connectiviteit zijn gebleven.

Afgezien van luidsprekers (die optioneel ook kunnen worden meegeleverd) is de Juke Box E1 helemaal compleet. Het CNC-gefreesde houten chassis heeft een aluminium toonarm en een element van Ortofon type OM 5E. Dit alles is aangesloten op een klasse D-versterker van 50 Watt per kanaal. De toonarm wordt vooraf ingesteld en gebalanceerd geleverd en de gebruiker hoeft alleen nog de aandrijfriem en het draaiplateau te plaatsen.

Het informatiedisplay geeft het volume en de gekozen bron weer. Het volume is regelbaar met een potentiometer in 32 stappen. Er is ook een lijningang beschikbaar zodat bijvoorbeeld een CD-speler aangesloten zou kunnen worden. Het gebruik van de ingebouwde versterker is niet verplicht. De Juke Box E1 heeft een cinch-uitgang op phono-niveau en ook een cinch-uitgang op lijnniveau.

Pro-Ject Juke Box E1: prijs en leveringsinformatie

De Juke Box E1 is nu verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood en walnoot. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt. Optioneel kan de koper gaan voor de Juke Box E1 Set. Een paar luidsprekers van het type Speaker Box 5 komen er dan bij in een bijpassende rode, witte of zwarte afwerking, samen met een luidsprekerkabel en isolatievoeten.

MERK

EDITORS' CHOICE