Pro-Ject Juke Box E: draaitafel met bluetooth en luidsprekeraansluitingen

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject heeft een nieuwe draaitafel op de markt gebracht die voorzien is van luidsprekeraansluitingen en bluetooth-ondersteuning. Pro-Ject mikt op de minimalistisch ingestelde consument die meer wil dan een plastic draaitafel en tevens zijn tablet of smartphone via bluetooth zou willen verbinden.

De nieuwe draaitafel is Juke Box E genoemd. Arm, element, stofkap en een IR-afstandbediening worden meegeleverd. Na het aansluiten van een setje luidsprekers kan het muziekplezier beginnen.

Pro-Ject Juke Box E: draaitafel met ingebouwde geïntegreerde versterker en bluetooth

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject heeft de nieuwe Juke Box E al in 2016 aangekondigd. Met enige vertraging is de nieuwe draaitafel dan nu toch op de markt gekomen. Volgens Pro-Ject is de vertraging veroorzaakt door een nadere verfijning bij de ontwikkeling van het product. Pro-Ject wilde naar eigen zeggen korte metten maken met de vele goedkope alles-in-één draaitafels die misschien wel makkelijk en goedkoop zijn maar intussen niet al te best klinken. De ontwikkeling heeft dus wat langer geduurd dan aanvankelijk ingeschat.

Volgens Pro-Ject steekt de nieuwe snaaraangedreven Juke Box E met kop en schouders boven andere alles-in-één draaitafels uit. Pro-Ject richt zich op de consument die zich niet wil verdiepen in versterkers en kabeltjes en toch een goed geluid wil hebben. Wie ook muziek van zijn tablet of smartphone zou willen spelen wordt met ondersteuning van bluetooth op zijn wenken bediend (bluetooth 2.1, EDR).

De Juke Box E heeft een versterker van twee keer 50 Watt aan boord (50 Watt aan vier Ohm). Gebruik van de versterker is niet verplicht want de Juke Box E heeft ook een gewone phono-uitgang en een gewone cinch-lijnuitgang. Voorts is voorzien in een gewone analoge cinch-ingang. De gebruiker zou dus een cd-speler of streamer naast de Juke Box E kunnen zetten.

Arm en element zijn reeds gemonteerd. Het meegeleverde element is van Ortofon type OM5e. De lagers van de arm zijn van saffier. Een stofkap en IR-afstandbediening worden meegeleverd.

Pro-Ject Juke Box E: prijs en leveringsinformatie

Een koper kan kiezen uit een uitvoering in hoogglans zwart, wit of rood. Op de website van Pro-Ject staat een prijs van 449 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE