NIEUWSDevialet

Devialet Phantom I 108 dB limited edition van ontwerpers Yang Bao en Wa Liu viert het Chinese jaar van de Draak

De Franse audiofabrikant Devialet heeft zijn bestaande krachtige draadloze luidspreker Phantom I 108 dB met een op draken geïnspireerd ontwerp van 22,5-karaats goud en gepolijste rode lak uitgebracht. Het is de allereerste artistieke samenwerking ter viering van het nieuwe Maanjaar 2024. Je kunt het ontwerp mooi vinden of niet, maar het maakt de luidspreker meteen een heel stuk duurder, terwijl er technisch niets is gewijzigd. Dat zal de doelgroep vermoedelijk niet erg vinden, want je hebt dan wel iets speciaals in huis. 

Devialet Phantom I 108 dB | Yang Bao & Wa Liu

Het Franse Devialet heeft samengewerkt met twee jonge artiesten, t.w. Yang Bao en Wa Liu, om een limited edition versie van het vlaggenschip van het bedrijf, de Phantom I 108 dB draadloze luidspreker, te introduceren. De volle naam van de luidspreker is Devialet Phantom I 108 dB van Yang Bao & Wa Liu. Functionaliteit en techniek van de limietd edition zijn gelijk aan die van de reguliere versie. Kijkende naar de prijzen op de website van Devialet is te zien dat deze limited edition wel ruim twee keer zo duur is als de gewone versie van de Phantom I 108 dB.

Het ontwerp van Bao en Liu viert het Lunar New Year 2024, het jaar van de draak. Geïnspireerd door Bao's concept van 'Infinity Music', weerspiegelt hun creatie genaamd 'ANIMAL' een steeds evoluerende, levende entiteit, versierd met lagen van 22,5-karaats goud en gepolijste rode vernis, met de hand aangebracht door Ateliers Gohard.

De samenwerking betekent een nieuw hoofdstuk in Devialet's alliantie met Ateliers Gohard, die in 2017 ontstond toen de ambachtslieden de bladgoudapplicatie van Phantom Opéra de Paris toevertrouwden. Deze langdurige samenwerking blijft de viering vertegenwoordigen van een synergie tussen artistieke visie en meesterlijke uitvoering, waar traditie en technologie met elkaar verweven zijn, aldus de toelichting van Devialet.

Binnen de Chinese culturele symboliek is de draak uniek als het enige mythische wezen in de dierenriem. Deze samenwerking voor het nieuwe maanjaar omvat de essentie van de draak en weerspiegelt de dierlijke geest van Devialet Phantom I: krachtig, raadselachtig en diep geworteld in cultureel erfgoed. Het is prachtig.

Emmanuel Nardin, medeoprichter en Chief Design Officer van Devialet, zegt:

“Als ons vlaggenschipproduct is Phantom I de perfecte balans tussen kunstenaarschap en toonaangevende technologie, waarmee Devialet's grondbeginsel van het combineren van adembenemend design met uitmuntende audio werkelijk wordt belichaamd. Nu we onze allereerste artistieke samenwerking aangaan, zijn we verheugd om de spreker samen met Yang Bao en Wa Liu in een zeer emotionele en gevoelige beperkte editie af te leveren.

Een paar zeer getalenteerde jonge artiesten, hun creatieve expertise heeft zowel de magie als de dierlijkheid van de draak tot leven gebracht, waardoor Phantom opnieuw de lat hoger kan leggen op het gebied van luisterervaringen.”

Wa Liu is een multimediakunstenaar en afgestudeerd aan Yale en MIT. Zij zegt over deze creatie: “als je er muziek op speelt, vooral met zware bas, voelt het altijd alsof het leeft. Dat is de reden waarom we ons bij dit ontwerp concentreren op het idee van dierlijkheid en metamorfose, om iets te creëren dat ademt en tegelijkertijd hele mooie muziek produceert”.

Yang Bao is een installatiekunstenaar en een door Juilliard opgeleide pianist en componist en zegt het volgende: “wij geloven dat zowel wetenschap als kunst deze twee zintuigen, de logische geest en de meer emotionele geest, moeten gebruiken om onze omgeving en onze snel veranderende wereld beter te begrijpen.”

De Devialet Phantom I 108 dB bevindt zich bovenaan de serie en beschikt over een vermogen van 1.100 Watt. De even grote Phantom I 103 dB biedt de helft van het vermogen en dat is nog altijd heel veel. Dan zijn er ook nog de kleinere Phantom-modellen met versterkers van 350 res. 400 Watt.

De Phantom-modellen krijgen muzieksignaal via Wi-Fi, AirPlay 2, Bluetooth 5.0, Spotify Connect of UPnP. Twee luidsprekers zijn te koppelen als stereopaar. Bovendien zijn alle Phantom’s Roon Ready en bevatten ze Devialet's app voor extra functies en aanpassingen, zoals het synchroniseren van meerdere eenheden voor opstellingen in meerdere kamers.

Meer weten? Kijk dan op de website van Devialet.


EDITORS' CHOICE